Enver Polat gikk en hard tid i møte da Hjorten pizzeria i Fillan brant ned til grunnen 2012. Men i dag driver han ny restaurant og bakeri inne på kjøpesenteret med samme navn.

Inne på kjøkkenet hos Enver, er det baketid på den tidlige morgenkvist. Og med drevene fingre klargjør Enver deigen, som om få timer og noen luftige høydemeter skal mette sultne struper som nystekt pizza .

– Det er viktig å være nøye med ingrediensene skal man få skikkelig deig. Blir det for eksempel for mye sukker, blir deigen umulig å jobbe med. Blir det for lite, hever den ikke, smiler Enver og heller vann forsiktig ned i eltemaskinen.

Enver startet Enver

Interessen for mat og baking har Enver hatt bestandig, og i 2006 begynte den livlige tyrkeren som baker ved Hitrabakst hvor han jobbet til han tok over Hjorten. Da Hjorten brant fulgte ei trist tid, frem til han tok rev i seglet og startet restaurant med sitt eget navn som logo.

– Det føles bedre enn noen gang å lage mat her. Jeg har normal arbeidstid, et kjempeflott kjøkken, med gode ovner og mange fornøyde kunder. Hva kan vel bli bedre, sier Enver med et observant øye rettet mot eltemaskinen.

Mye for enhver smak

Hos Enver får man gjerne tradisjonell pizza og burger, men også kebab, påsmurte bakverk,  romkaker og søtbakst man ikke finner andre steder.  Noen av rettene er tyrkiske spesialiteter, som den innovative kokken har gjort en vri på tilpasset de råvarer og kunder som finnes her ute i øyregionen.

– Nå driver jeg og lager Børek, det er en slags pizzadeig som jeg fyller med for eksempel kylling, skinke, sopp, spinat eller fetaost. Du kan bruke alt mulig inne i denne, og du kan få oppskrift, sier Enver blidt.

Populær lunsjmat

Klokken nærmer seg elleve og på et blunk er køen langs pizzadisken blitt lang. Et ungt klientell steamer rundt disken og skal sikre seg en slice nystekt pizza, før lunsjpausen er over.

– Det er ikke bare ungdom som spiser lunsj her nei, sier en eldre herre i køen, som gjerne ønsker å bli foreviget med en av de flotte servitrisene på stedet mens kona intetanende går et ærend.

Pizza, ikke bare for ungdom

Den eldre herren heter Frank Olsen og har tatt turen innom Enver for å spise pizzalunsj. Noe han gjør så ofte han kan, for maten og servicen er i følge Olsen helt fortreffelig.

-Jeg og kona har spist her mange ganger, for de har aldeles nydelig mat. Det er eiendommelige og trivelige folk som jobber her, og både hjemmelaget og deilig mat, sier Olsen.

Smaksprøver

Enver går med årvåkne øyne rundt i restauranten og det er tydelig å se at han liker det han driver med. Rett som det er stopper han opp for å fortelle om den nye kaka han har fått, og på et blunk har han lagt opp smaksprøve med tilhørende kaffekopp for å høre hva folk synes.

– Dette er den nye romkaka vi har fått. Ikke fullt så mye sukker og enda mer smak, sier Enver og venter på kundens syn på saken.

Envers nye leketøy

Inne på kjøkkenet tar Enver med lokalavisa for å vise frem det nye leketøyet han har fått inne på kjøkkenet.

- Denne ovnen kan man nesten gjøre alt med. Den steker, koker, damper og vasker seg selv smiler Enver, og lener seg stolt på vidunderet, så ringer det i bjella og Enver må løpe til disken. For selge pizzaslice, det gjør den nye ovnen dessverre ikke.

Hjorten pizzeria ble totalskadet i brannen og er fortsatt ikke gjenoppbygd.