Det var en spent damegjeng som torsdag møtte opp på Frøya flyplass for ombordstigning i Klev Airlines rute 001 til Shetland. Her skal de besøke hjemplassen til Jane Robertson Manson, som i mange år har jobbet freelance hos Aqualine AS på Frøya.

LES OGSÅ: Tar med brev fra Jens Stoltenberg

- Vær forberedt på urolige forhold og mulig retur, var meldingen fra piloten. Så alle fem damene var ganske slitne i kroppen, da Klev Airlines startet innflygningen til Shetland. Men med rutinert pilot og prinsesse som flyvertinne, gikk det hele godt.

- Flyvertinne Marit vartet opp med paraplydrink, skrapelodd og Baileys, så nå skal vi spille inn episoder for Charterfeber også, melder Heidi G. Nielsen hjem.

Flatere enn Frøya

Innflygningen til Shetlands lufthavn Sumburgh gikk fantastisk og etter litt tid hos Security/Immigrasjon ble alle til slutt klarert. Vel ute fra flyplassen hadde Jane arrangert en fantastisk velkomst, med flagg på bussen og innlagt sightseeing. Hele troppen, som tross alt kommer fra lavland, ble imponerte over at det faktisk fantes land flatere enn Frøya.

- Dog er vi vant til et flatt land uten trær, men dette slår faktisk Frøya, sier en imponert Heidi til lokalavisa.

Ølvotter og statsministerbrev

Etter innsjekk tok de i samlet tropp ferje over til Lerwick for å besøke Janes familie.  Eksporterte varer som kryddersild, brunost, akevitt og ølvotter ble høytidelig overlevert før den stive konvolutten fra statsminister Jens Stoltenberg kom opp fra veska.

– Og det var en rørt Robert B. Robertson som beveget leste innholdet høyt for oss, sier damene på Shetland.

Turen varer helga gjennom.