- Det er helt utrolig at vi ikke har et eneste øyenvitne. Det var mye folk i området både på land og ute i båter. Det var også klarvær og dagslys, opplyser Axel Rokohl i den tyske flyhavarikommisjonen til Adresseavisen.

Torstein Hestnes(27) fra Hitra tok av med helikopteret fra den nordtyske byen Lübeck onsdag 5.desember. Om bord var den rumenske passasjeren Dragos Gabriel Apostescu(32), som også var oppdragsgiver for turen. Destinasjonen var Halmstad i Sverige, men da helikopteret ikke landet til avtalt tid ble det meldt savnet. Etter en stor leteaksjon ble helikopteret først funnet torsdag i forrige uke.

- Gjorde kontrollert nødlanding

Fredag ble Hestnes og Apostescu funnet omkommet på bunnen mellom 50 og 70 meter fra helikoptervraket. I følge den tyske havarikommisjonen tyder det på at Hestnes klarte å gjøre en kontrollert nødlanding  før helikopteret sank.

- Helikopteret har forholdsvis små skader, bortsett fra at en del av halen er brukket av. Dette beviser at piloten har foretatt en kontrollert nødlanding. Hadde sammenstøtet med vannet vært ukontrollert, ville skadene på helikopteret vært langt mer betydelige, forklarer Rokohl i flyhavarikommisjonen til Adresseavisen.

Han er i følge Adresseavisen sikker på at de kom seg ut av vraket før det sank.

- Om de ikke hadde klart det, ville vi ikke funnet den så langt fra vraket, sier Rokohl.

Familien håper på forklaring

- Hvorfor var det ingen som oppdaget det som skjedde? Ifølge den tyske flyhavarikommisjonen var det flere båter i bukta da det skjedde. Hvorfor har ingen hørt eller sett noe?. Alle skip skal jo også ha radar. Vi ønsker å få forklart om det var mulig å overse helikopteret, sier moren til Torstein Hestnes, Karen-Sofie Mjelva til Adresseavisen.