– Vi har fått inn en bekymringsmelding fra hybelvertinnen til mannen. Ingen har sett ham siden han syklet fra Børøysundet til butikken i Badstuvika på Sandstad. Der ble han sist sett rundt kl. 1700, av personalet han handlet med. Bekymringsmeldingen går ut på at mannen kan være ustabil. Det kan være en person som har behov for hjelp, forteller lensmann Dagfinn Herskedal. Utenlandsk opprinnelse Mannen er ifølge Herskedal av ukjent utenlandsk opprinnelse. – I følge folkeregisteret har mannen bodd i Norge siden 2005, men vi har opplysninger som tyder på at mannen har vært bosatt i Norge lenge før det. Han har bodd på hybelen er savnet fra siden 2004. Vi har ingen opplysninger om hvilket land mannen opprinnelig kommer fra. Det er ikke registrert at mannen har arbeid, forteller Herskedal.

Kort av vekst

Mannen er født i 1964 og er 43 år gammel. Han beskrives som kort av vekst, mellom 1.60 og 1.65 meter høy.

– Han har mørkt, kortklipt hår og har et skarpskårent ansikt. Han gjør seg godt forstått på norsk, men snakker gebrokkent. Vi har foreløpig ingen opplysning om hvordan mannen var kledd, opplyser Herskedal til Hitra-Frøya.

Vurderer etterlysning

Politiet har ringt til alle som mannen vanligvis har kontakt med.

– Det samme har naboer også gjort. Vi har heller ikke fått tilbakemelding om at mannen kan befinne seg på sykehus. Han svarer ikke på de numrene han er oppført på i telefonkatalogen. Vi vurderer nå å gå ut med en formell etterlysning av mannen. Problemet er at han ikke har noen nærme pårørende som kan gå ut med en etterlysning. Løsningen kan være at hybelvertinnen går ut med en etterlysning, forteller Herskedal.

Vil ha tips

– Vi vil gjerne ha tips dersom noen har sett ham. Kanskje har han syklet til et annet sted på øyene eller fastlandet. Det er også mulig at han kan ha tatt buss eller båt vekk fra distriktet, avslutter Herskedal.