Fra 12. til 14. juni vil Kystfest foregå på Ørland og Brekstad. Ørland hovedflystasjon har 60-årsjubileum, og alt fra åpningen av Libra shopping til Halten Ocean Race vil kunne oppleves disse dagene, forteller arrangøren.

Kystfest er en overbygger for flere arrangementer som skal ta plass på Ørland samme helgen. Det vil bli mye å se og være med på, og full fart hele helgen.

- Kystfest er til for alle og enhver, og både musikalske og kulturelle opplevelser bys på gjennom helgen. Elisabeth ”Bettan” Andreassen og Anders Jektvik står blant annet for parkkonsert på Hovde Gård, melder Kystfest i en pressemelding.

Libra shopping er et nystilt kjøpesenter som har åpning torsdag 12. juni. Byggingen har foregått et drøyt år, men er endelig ferdigstilt og klar til åpning.

Seilas til Halten

Fredag 13. juni vil storseilas gå av stabelen med Halten Ocean Race. Det vil bli gjennomført to regattaer, både havseilas og turregatta, og det er mulig å få med seg starten fra Hovdetåa.

I tillegg vil Grøntvedt Pelagic, verdens største produsent av tønnemarinert sild, stille med gratis sildebord under Kystfest. Her vil man kunne finne flere godbiter, og sild i mange ulike varianter.

Gjennom helgen vil Barnekretsturnstevnet finne sted i regi av Uthaug Turn- og Gymnastikklag, med hele 600 deltagende turnere. Laget ble stiftet allerede i 1954, og feirer 60 år med å markere stevnet for sjette gang. Hele 18 lag og foreninger deltar, og lørdag formiddag er det defilering i Brekstad sammen med blant annet ungdoms- og skolekorps.

Gave til lokalsamfunnet

Det blir også storstilt markering i forbindelse med Ørland hovedflystsjons 60-årsjubileum. Under markeringen det bli vist frem noe at det utstyret som opereres med på flystasjonen. Det blir blant annet være utstilt ett F-16 jagerfly, som også skal bli tauet nedover hovedgata i Brekstad. I tillegg vil annet utstyr og avdelinger vil være representert, samt at kystvakt skipet ”Njål” stiller med åpent skip. En større utstilling fra Ørland hovedflystasjon tar plass i Brekstad lørdag 14. juni.

- Det er lagt ned et stort arbeide for å få samkjørt denne helgen, og jeg tror at dette skal bli en hyggelig opplevelse. Som en gave til lokalsamfunnet ønsker vi med markeringen av Ørland hovedflystasjon å gi en jubileumsgave til lokalsamfunnet og regionen, som takk for et 60 års godt samarbeid. Jeg ser frem til et yrende folkeliv, og ønsker alle velkommen til Kystfest, sier major Tore Sem ved Ørland hovedflystasjon.

Et jagerfly skal taues nedover hovedgata i Brekstad. Bildet er fra Kystfest 2009, da Ørland hovedflystasjon hadde 55-årsjubileum.