En bulgarsk kamskjelldykker i 50-årene omkom 29. november, da et arbeidslag på fire dykkere jobbet på båten”Atlantic Strømøyvåg” ved Hallarøya på Smøla.

Atlantic Discovery AS er rederi, og hovedaksjonær i "Atlantic Strømøyvåg" og tre andre båter. Politiet startet etterforskning for å finne ut hvorfor kamskjelldykkeren, som var bosatt på Frøya, døde.

Fortsetter å lete etter utstyret

Dykkerutstyret, som ble sluppet i sjøen for å gjøre det lettere å få dykkeren ombord i båten, er ennå ikke funnet.

- Vi har lett flere ganger med bistand fra kystvakta, men har ennå ikke funnet utstyret. Å finne dykkerutstyret er vesentlig for å fastslå om ulykken skyldes teknisk svikt. Derfor holder vi fortsatt på å lete, og kystvakta vil gjerne gjøre et forsøk til, forteller Asbjørn Holand, politiførstebetjent ved Smøla lensmannskontor.

Venter på obduksjonsrapport

Den midlertidige obduksjonen av den omkomne dykkeren ga ikke svar på dødsårsaken. Nå venter politiet på den endelige obduksjonsrapporten.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke si om dykkeren druknet, eller om han døde av andre årsaker. Nå venter vi på den endelige rapporten, som er ventet ferdig i løpet av tre uker, sier Holand.