Først og fremst boksetrener og frøyværing, men også aktiv blogger, Helge Wærøy, tok tastaturet fatt og skrev et langt blogginnlegg stilet til Petter Northug jr.

- Mitt livs hittil største øyeblikk som TV-seer, skriver Wærøy på bloggen sin, bossblogg.no, etter Petters fantastiske oppvisning under ski-sprinten i Falun.

- Nå er det på tide at folk én gang for alle legger bort frasen om «hvor var du da Brå brakk staven»! Norges befolkning bør snarest innføre: «Hvor var du da Petter Northug knuste all motstand og vant sprinten i ski-VM i Falun»!

Helge fyrer i velkjent stil av en tirade om medienes behandling av Petter, før han fortsetter:

- Det jeg er opptatt av i dag og gleder meg alldeles vanvittig over er mennesket, idrettsutøveren, personligheten, kort sagt fenomenet Petter Northug. Jeg har sagt det før og sier det igjen; Petter Northug er for skisporten og Norge det Muhammad Ali var for boksing og verden forøvrig. Enkelte ganger dukker det opp slike typer, som uansett hva de kommer ut for eller gjør; så vil de gå inn i historien som de som skiller seg ut, som utgjør en forskjell i sin samtid og som for alltid vil bli husket.

Den vanligvis så tøffe Wærøy, for norsk tv-publikum også kjent som programlederen i NRK-serien "Norges tøffeste", innrømmer at han måtte ty til tårene da "Northugen" knuste all mostand.

- Jeg har det ikke med å sitte å snørre og sippe når jeg bivåner seire innenfor idrett, heller ikke når jeg ser sermonier der vinneren kåres. Men i dag kom unntaket. Så kjære Petter Northug; hvis du gidder å lese dette, så har jeg ingen problemer med å innrømme offentlig at jeg var så snørrete og rørt at jeg klarte faen ikke å snakke. Og jeg turte for mitt bare liv ikke å snu meg og se på kjerringa; for hun griner hele tiden når hun ser deg vinne. Men i dag måtte jeg også til pers med å snørre og tørke tårer!

På bloggen sin skriver Wærøy mer om hvorfor slike idrettsprestasjoner frambringer så sterke følelser.

Les hele blogginnlegget her.