Russeavisene fra rødrussen på Frøya og rødrussen på Hitra er nå ferdig i trykken og til salgs. Hovedoppslaget i Frøyarussens avis "Rød Makt 96%" er en avsløring om øykommunene. Her hevder russeredaksjonen å sitte på dokumentasjon om at kommunene Frøya og Hitra - etter 38 møter - har inngått et kompromiss om hvordan den framtidige kommunen skal være, og ikke minst om hvor kommunehuset skal stå.

De kaller det sjokknyheter og melder at "Hitra og Frøya har inngått TIDENES VILLESTE KOMPROMISS!"

- Uendelig kverulering om hvor kommunehuset skal ligge ser nå ut til å ha fått en ny vri, skriver avisa, og melder at både Salmar og Aqualine har en finger med i spillet. Vi i søsteravisa Hitra-Frøya skal ikke avsløre det videre innholdet i oppslagssaken til "Rød Makt 96%", utover å legge til at redaksjonen syns det er fabelaktig at de snappet opp denne nyheten rett framfor nesen på andre medier i øyregionen.

Sleivspark og russeknuter

Avisa inneholder forøvrig kjent og kjært(?) innhold, slik som russeaviser skal. Så som presidentens tale, presentasjon av medelever, noen sleivspark, reisebrev og en oversikt over årets russeknuter..

Opplisting av lærernes sjekkereplikker vil vi anta blir godt lest, og det samme tror vi om saken om Russepolitiet, som har vært på pletten og avslørt både rektor og lærere. Blant annet hevder avisa at rektor Bjørnar er tatt på fersken mens han parkerte på handicap-plass.

Overskuddet til ALS

- Han har tidligere dette året gitt elevene streng beskjed om at man ikke parkere der, hevder redaksjonen.

Overskuddet fra salget av "Rød Makt 96%" går til ALS Norsk støttegruppe.