Snart et tretti-tall frivillige organisasjoner på Hitra og Frøya er nå brukere av nettsidene Mitt Lag, som er knyttet sammen i lag- og foreningsportalen under adressen mitt-lag.no og på lokalavisas nettsider.

Denne måten å samspille med lokalt foreningsliv har også fanget interessen hos andre aviser rundt om i landet, og nå blir Mitt Lag eksportvare. Fosna-Folket blir straks den første av andre lokalaviser som tar i bruk tjenesten mot foreningslivet på Fosen. Fosna-Folket har allerede skrevet avtale med en rekke lag og foreninger. Og flere andre lokalaviser i Midt-Norge vurderer å ta Mitt Lag i bruk i sitt området.

Les grasrot-nyheter på Mitt Lag her

Landslaget for lokalaviser (LLA) har nylig bedt Hitra-Frøya gi fem konkrete medlemsbedrifter innsyn i Mitt Lag og en stor avis på Østlandet har akkurat varslet at de vil ta i bruk teknologien i et lokalt prosjekt.

Mitt Lag ble for noen år tilbake utviklet her i lokalavisa Hitra-Frøya i et samspill med lokale lag og foreninger. Ideen er å la lokalt foreningsliv "surfe" på lokalavisas store nett-trafikk mot at lokalavisa får vise fram innholdet fra lagene. Hvert lag har sin egen nettside i Mitt Lag hvor man styrer alt av innholdet på egenhånd.

GRATIS nettside for laget ditt? Ta kontakt på post@hitra-froya.no eller 72440400 i dag

I sommer kom en ny versjon av Mitt Lag, som Hitra-Frøya har utviklet i samarbeid med selskapet Innocode. Samtidig ble tjenesten gjort gratis overfor lagene, og snart er fire nye foreninger i øyregionen på vei inn i med sine nye nettsider på Mitt Lag.

Den nye versjonen Mitt Lag er mobilvennlig (både for den som skal lese og for den som skal publisere), innholdet kan lett deles på sosiale medier og lagenes informasjon blir fortsatt delt med lokalavisas mange tusen daglige lesere.