Tidligere i dag fortalte vi at Postens detektiver var på jakt etter mottakeren av en julepakke med påskriften «Til Maja. Fra bestemor og bestefar på...". Men stedsnavnet er noe vanskelig å tyde.

Julegavedetektiv Åse Marie Lerfald gjorde først et forsøk på å kontakte lokalavisa Innherred i Verdal, siden det kan være Veita (i Verdal) det står.

Men så har det også kommet innspill på at det kanskje står Hitra. Derfor ble avsenderen også etterlyst på hitra-froya.no.

- Jeg har en pakke som ligger i Tromsø som kanskje kan være sendt fra Trondheimdistriktet.Kan det være Hitra bestemor og bestefar bor? Det er vanskelig å se. Det er nok ei jente som heter Maja som kanskje savner pakken sin fra sine besteforeldre, sa julegavedetektiv Lerfald.

Posten beskrev pakken som "rødt papir med grønne juletrær, gull stjerner m.m. Gullbånd. Merkelapp med barn som synger.

Bestemor ringte

Etter at bildet av julepakken ble lagt ut på hitra-froya.no, tok det ikke lang tid før man fant løsningen på mysteriet.

– Bestemor fra Hitra har ringt angående pakken til Maja. Posen hadde kommet tom frem til mottaker, forteller Åse Marie Lerfald. Bestemoren var imponert over at Posten fant fram.

Maja bor i Sandnessjøen og skjerfet er nå på tur dit.

– Og det er bra i disse kuldedager... Tjo hei hvor glad en blir av sånne saker når det ender godt.Tusen takk alle for hjelpen, sier en fornøyd julegavedetektiv Åse Marie Lerfald i Posten julegaveservice