En mengde esker og sekker med klær, og hele 744 innpakkede gaver ble resultatet av tre dagens iherdig innsats med å samle inn klær til fattige i Estland. Mange av julegavene hadde estlandshjelperne bekostet og pakket inn selv, men et stort antall hadde de også fått av godhjertede givere.

- Vi er veldig fornøyde med at vi fikk så mange ferdig innpakkede gaver. Om ikke antallet er like høyt som enkelte andre år, synes vi at sluttresultatet ble bra. Vi kan ikke sammenligne med den tiden vi pakket julegaver hele året, sier Gerd Johansen.

Stiller opp for bestemor

Da klokka passerte åtte onsdag kveld ble den dyrebare lasten pakket inn i en varebil, hvor den neste dag skulle kjøres fra Frøya til Orkdal for omlasting. Til å hjelpe seg med å få alt inn i bilen, hadde Gerd og hennes medhjelpere hyret inn to eritreiske unge menn, som straks sa ja da de ble spurt om å stille opp.

- Klart vi stiller opp for "bestemor Gerd" , sier Yemane og Mulue, opprinnelig flyktninger fra Eritra, men som nå bor på Sistranda.

- Vi kjenner Gerd fra språkkafeen, og vi synes det er viktig å hjelpe andre, smiler de to.

SLITNE: Lise, Gerd og Lena innrømmer at det har vært tunge tak og mange arbeidstimer, men var fornøyde da de siste eskene kunne bæres ut i bilen for videre transport.

Takknemlige

Gerd Johansen, Lena Hammervold, Lise Hammernes og de andre som har bidratt til innsamlingen de tre første dagene av denne uka er svært takknemlige for givergleden de har møtt, enten det har vært i form av klær, julegaver eller fraktpenger.

- Nå er vi slitne etter hektiske dager, men vi er også veldig fornøyde, sier de.

Når jula kommer fordeles pakkene på en mengde barnehjem, og dagsenter hvor barn som har omsorgsbehov kommer innom for mat og annet de har behov for. Også klærne blir fordelt blant de mange som ikke har mulighet til å skaffe seg det de trenger på egenhånd.