Torsdag 6. oktober inviterer Trøndersk Kystkompetanse og lokalavisa Hitra-Frøya igjen til Øyværingstreff i Trondheim. Øyværingstreffet vil være en viktig møteplass mellom næøringslivet, kommunene og framtidig arbeidskraft. Derfor står utflyttede øyværinger og andre som har interesse for øyregionen på den åpne invitasjonslista for treffet.

I arrangørstaben er Silje Paulsen, hun er født og oppvokst på Sistranda. Etter fire års utdanning innen økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Trondheim fikk hun seg jobb i en prosjektstilling på Lerøy, og flytta tilbake til øyregionen. Så fikk hun seg kjæreste på Hitra, og de er samboere på Sandstad. 26-åringen jobber nå i Trøndersk kystkompetanse, og en av hennes arbeidsoppgaver akkurat nå er å legge til rette for Øyværingstreffet. Treffet har som formål at flere skal gjøre som Silje: flytte heim til øyregionen.

Arrangeres for andre gang

Treffet ble arrangert for første gang i fjor. I år holdes det på Scandic Nidelven i Trondheim.

- Jeg var ikke med og arrangerte da, og jeg vet ikke om noen har søkt seg jobb på Frøya eller Hitra etter at de var på treffet. Men det retter seg mot utflytta øyværinger, eller folk med tilknytning til regionen, og formålet er å få vist fram muligheten som er her, forteller hun.

- Trenger ikke å bo i byen for å få attraktive jobber

Det er gått ut invitasjon til lokale bedrifter, og en god del av dem har allerede meldt seg på. Bedriftene skal ha stands hvor det blir mulig å slå av en prat, pluss at bedriftene blir presentert. Også kommunene skal presentere seg. I tillegg legges det opp til en trivelig ramme rundt arrangementet, med musikkinnslag fra lokale artister.

- Invitasjonen har gått til bedrifter, kommunene og til utflytta øyværinger. Målet er å vise fram hva øyregionen har å by på, ikke bare av jobbmuligheter, men også at det er mange andre tilbud her. Vi skal få fram at man ikke trenger å bo i byen for å få attraktive jobber, sier Silje Paulsen.