Fredag klokka 14.00, åpnet Dolmsundbrua omsider for trafikk.

- En lykkens dag

Den aller første bilisten som kom kjørende i fra Hitrasiden og i retningen Frøya, ti minutter før de andre vel og merke, var ingen ringere enn tidligere Frøyaordfører Sigbjørn Larsen og hans sjåfør for dagen, Tore Myrseth.

- Dette er kjempegreier, var de begge to hjertens enige i.

- Vi har virkelig sett frem til åpningen av Dolmsundbrua, og skulle gjerne sett at den hadde komme for lenge siden. Så dette er absolutt en lykkens dag.

- Jeg synes i tillegg at det er stor stas, at jeg kan se gammel-arbeidsplassen min Kvernhusvik i fra brua, sier Tore Myrseth før de fortsetter ferden mot Frøya.

Den aller første bilisten som kom kjørende i fra Hitrasiden og i retningen Frøya var Tore Myrseth og passasjer Sigbjørn Larsen.

Ungdommer først i køen

De første som kom over bru i fra Dolmøysiden og i retning Fillan, var elever og lærere i fra Hitra videregående skole.

- Dette er en fantastisk dag, forteller elevene oppglødde etter å ha kjørt over brua for aller første gang.

- Ja, i fremtiden blir vi å fortelle barnebarna våre at vi var de allr første som kjørte over Dolmsundbrua den 3. Juni 2016, legger en av elevene på bakerste rad til.

Hitra videregående skole holder rosen ut vinduet, som bevist på at de ble de aller første til å passere over Dolmsundbrua i fra Dolmøysiden og i retning Fillan.

De legger spøkefullt til at de fikk krangla seg frem i køen for å bli de aller første til å kjøre over.

– Når det er sagt, så syntes for øvrig ordfører Ole L. Haugen at det var en kjempegod idé at ungdommene var de første til å ta turen over, legger lærer og sjåfør Olav Athammer til.

Fordelene med brua er mange sier elevene.

- For noen av oss blir det en kortere og tryggere skolevei. I tillegg kjører vi mye mellom øyene på både trening og for å treffe venner. Også var det smarte greier, at de likegodt laget gangvei over her når de først var i gang.

Jeg skriver meg jo inn i historien

Damian Klaman (15) bor på Kjerringvåg og tok turen over Dolmsundbrua rett etter de første bilene hadde passert.

- Jeg skriver meg jo inn i historien ved å være første syklist over brua, sier Klaman.

Syklisten forteller at han skal sykle over den nye brua, forbi Dolmsundet hotell og videre over gammelbrua og hjem til Kjerringvåg.

Den første syklisten over Dolmsundbrua var Damian Klaman. Han fortalte at han skulle sykle rundt og både ta i bruk den nye og den gamle brua (Vettastraumen bru).