Sigurd Vie sin julekalenderinnsamling er nå avsluttet, og dermed kan 30.000 nye kroner overføres til bistandsorganisasjonen Plan Norge, hvor pengene er øremerket skolegang for barn i Liberia.

Sigurd er sin unge alder til tross ingen nybegynner når det gjelder å samle inn penger til veldedige formål. Da han startet en ny innsamlingsaksjon nå i desember, var det for fjerde gang han brukte førjulstida på å hjelpe andre. Disse fire årene har han samlet inn svimlende 163.000 kroner. Og i likhet med startåret 2014, valgte tolvåringen også i år at pengene skulle gå til skolegang for barn i Liberia.

Fikk god respons

Som tidligere år fikk Sigurd kjapt respons på innsamlingsaksjonen sin, som både hadde egen facebookside, og nettside hos Plan Norge. Folk satte inn penger direkte på innsamlingskontoen og mange kom med gaver i ulike former som ga klingende mynt og knitrende sedler. Han fikk bæreposer og sekker med tomflasker og bokser som han pantet, noen ga ham ferdig pantelapp, mens andre kom med gevinster til tombola.

Og hadde julebrusflaskene fremdeles hatt pant, hadde nok pantebeløpene vært enda større, men i høst ble panten tatt bort på julebrusflasker og glassflasker forøvrig.

Pepperkakehus og ullsokker

Den 12. desember var det allerede kommet inn nesten 10.000 kroner på innsamlingskontoen, og da valgte Sigurd å sette målet til 24.000 kroner.

Fra elevene på restaurant og matfag på Guri Kunna videregående skole fikk han et par pepperkakehus, laget og omstendelig pyntet av giverne. De la han ut på auksjon, noe som ga 1625 solide kroner til innsamlingen.

- Også fikk jeg mye fint til tombolaen, blant annet var det ei dame på over 90 år som ga meg 14 par ullsokker som hun hadde strikket selv, smiler Sigurd.

Morsomt å selge juletrær

Det tok bare ei uke fra Sigurd satte det nye målet til 24.000 kroner før den summen var passert, og Sigurd var spent på hvor langt han kunne nå. Lille julaften var det kommet inn over 27.000 kroner, og Sigurd høynet nok et gang målet, denne gang til 28.000.

Sigurd selv har hele veien uttrykt glede og takknemlighet overfor alle som har bidratt, og synes donasjoner var det som medførte minst arbeid for ham selv. Av det han selv foretok seg, var det  var det auksjoner som raskest førte til penger på kontoen.

- Men det morsomste var å selge juletrær, ler han, etter at flere sitkagraner fra familiens eiendom ble fine juletrær i private stuer.

30.000 i år

Årets tombola gikk også noe lettvint for seg i år, da gevinstene strømmet inn fra hele landet.

- Det eneste vi trengte å gjøre var å krølle lodd og kjøpe sjokolade og iskake. Resten av gevinstene hadde vi fått.

Innsamlingsaksjonen ble egentlig avsluttet 31. desember, og da sto det 29.650 kroner på kontoen. Men tre dager "på overtid" kan vi se at en person ved navn Linda har satt inn 350 kroner, etterfulgt av kommentaren "Du er fantastisk flink Sigurd", og dermed ble sluttresultatet nøyaktig 30.000 kroner denne gang.

- Bruker vi regnestykket fra 2014, betyr det at 66 barn i Liberia kan få utdanning for det jeg fikk inn i år, sier en fornøyd innsamler ved navn Sigurd Vie.

- Tusen takk

Gjennom fire hektiske førjulsperioder har Sigurd samlet i omlag 163.000 kroner. Alt har gått til viktige, veldedige formål gjennom plan Norge. Men uten alle støttespillerne hadde ikke Sigurd klart å nå målene sine.

- Jeg vil si tusen takk til alle som har støttet meg, sier tolvåringen fra Klubben. Og han er ikke i tvil når vi spør om det blir en  ny innsamling neste år.

- Ja!