Hydroscand har siden november i fjor forberedt åpning av sin avdeling på Sandstad, i et tilbygg til Hitra kranservice på Kalvøya.

Der jobber frøyværingen Bjørn Johan Dragsnes.

- Alt innen slanger

- Jeg har holdt på siden da med å sette opp butikken, og reist rundt og blitt kjent med eksisterende kunder. Nå ser vi enden på det, sier Dragsnes som offisielt åpner butikkdørene torsdag denne uken.

- Bortsett fra de kundene dere allerede har, hva er det for vanlige folk å kjøpe her?

- Vi har arbeidshansker, spylevæske og pussefiller og sånne ting. Vi skaffer alt som er av slanger og rør, til kloakk, høytrykk eller hageslanger. Men vi selger hovedsakelig til næringsindustrien, spesielt til havbruks og fiskerinæringen.

- Er det hydraulikkslanger det går mest av da?

- Det er bare en liten del. Det går på spyleslanger, fôrslanger, luftslanger, brannslanger. Vi har alt innen slanger.

- Hva betyr det for dere og kundene at dere har åpnet butikk her?

- Forhåpentligvis at vi har slanger på lager, så de slipper å vente. Vi har 24 timers døgnvakt, så folk skal få hjelp hele døgnet. Det er allerede bra trøkk her, og vi leverer allerede slanger og andre ting daglig. Det er folk innom som skal ha presset og reparert slanger. Det er kjempegreier, sier Dragsnes, som snart får selskap av en nyansatt kollega i den 250 kvadratmeter store butikken.

- Sparer tid og penger

Noen som er glade for å kunne dra til en lokal butikk med metervare av hydraulikkslanger er Robin Berg i Lierne utmarksservice. Mange kjenner til selskapet som har drevet med skogrydding langs veiene på Hitra i flere år nå.

Han er innom for å få tak i en firelags hydraulikkslange, det vil si kraftige saker.

- Det går en del slanger. På skogsmaskinene er det store slanger som det ikke har vært noe utvalg av ut på her, og vi har derfor måttet dra til Orkanger eller Trondheim, sier han.

De tjener kun penger når maskinene er i drift.

- Vi sparer mye tid og penger på at vi kan dra hit og få tak i slanger i stedet. Så det er viktig for oss, sier Berg.