Tidligere i år gikk Snåsamannen til filmen. Nå er det teatrets tur. Til høsten drar Riksteatret ut på turné med nyskrevne «Snåsamannens sang».

– Det blir morsomt – og mye sang, lover regissør Øyvind Osmo Eriksen. Han har selv komponert musikken.

Originalt nok får publikum møte Snåsamannen, spilt av Sverre Bentzen, kun som sanger. Han deltar ikke direkte som en skikkelse i selve handlingen i stykket, men er en gjennomgangsfigur gjennom sine sanger.

Snåsamannen selv, Joralf Gjerstad, er ikke involvert i prosjektet, men er informert om det.

– Vi skal spille på Snåsa. Jeg skulle gjerne ha møtt ham, sier regissøren.

Første leseprøve

Onsdag var det første leseprøve på Riksteatret.

– Det er alltid spennende å komme i gang. Jeg gleder meg. Ingenting er hogget i sten, men målet er at dette skal bli en komedie, sier regissøren til NTB.

Riksteatret presenterer «Snåsamannens sang» som en forestilling om livet mellom himmel og jord. Det handler om ei ung jente som er uhelbredelig syk. For å skape oppmerksomhet rundt, og samle inn penger til sykdommen hun lider av, har hun og en venninne lagt ut på en fottur gjennom Norge. På én etappe har de fått med seg den norske helseministeren og hans livvakt. Må den unge jenta akseptere skjebnen, eller skal hun prøve andre metoder for å forsøke å bli frisk? Bør de gå innom Snåsamannen?

Samarbeidsprosjekt

Manuset er signert svenske Klas Abrahamsson, som blant annet skrev suksessen «Evig ung». På rollelista står Sverre Bentzen, Ragne Grande, Duc Mai-The, Mari Dahl Sæther og Tore B. Granås. Ideen til stykket hadde Teater Ibsens unge teatersjef Thomas Bye.

– Jeg var nysgjerrig på ham og tok kontakt for å høre om han hadde noen prosjekter vi kunne samarbeide om. Da presenterte han ideen om å lage teater om Snåsamannen, og det synes jeg umiddelbart hørtes interessant ut. Det er et tema som opptar hele nasjonen og vår oppgave er å fortelle historier som forener, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov.

Med på prosjektet er også Nord-Trøndelag Teater. Urpremieren blir på Teater Ibsen i Skien 24. august. Stykket skal så på turné til 45 steder, inkludert Frøya. (©NTB)

72 44 04 00 post@hitra-froya.no