Snowboarder Torgeir Herje Bergrem, med sterke aner fra Hitra, får delta i den svært prestisetunge konkurransen X Games Oslo til tross for manglende ranking. Det bekrefter arrangørene i en pressemelding.

– Wild cards ble gitt til spennende utøvere som kan kjempe i toppen, men som har vært litt uheldige i kvalifiseringsrennene, sier Henning Andersen i X Games Oslo.

Torgeir Herje Bergrem har halvparten av sitt familieopphav fra Hitra, og hadde nå i jula noen få reisefrie døgn som ble tilbringt sammen med familie og venner hos bestemor Ingrid Herje på Fillan/Ansnes.

Snowboardkjører Torgeir Herje Bergrem fotografert i forbindelse med Snowboard-VM i Oslo.

Bergrem mistet verdifulle rankingpoeng på grunn av en uheldig trekning i konkurransen Air & Style i Beijing før jul. Derfor blir han belønnet med et wild card.

– Til tross for omgangens nest beste score, ble Bergrem slått ut av den japanske megastjernen Yuki Kadono. Nå er han sikret plass basert på en grundig vurdering av sportsgruppen. Vi må jo ha med de beste, forteller Andersen.

Det ble også kjent at en av de største snowboardstjernene, amerikanske Mark McMorris, endelig er kvalifisert for X Games på norsk jord.

X Games er en årlig sportskonkurranse innen en rekke grener kategorisert som ekstremsport, som er kontrollert og arrangert av den amerikanske sportskanalen ESPN. X Games er delt opp i sommer- og vinterkonkurranser, der Vinter-X Games holdes i januar eller februar. Normalt kjøres konkurransen i Aspen, Colorado (USA), men har de siste årene også hatt en europeisk versjon i Tignes, Frankrike. Det blir i år første gang konkurransen holdes i Norge. Den amerikanske sportskanalen ESPN og TV 2 skal arrangere X Games i Oslo fra 24. til 28. februar 2016 i samarbeid med SAHR Concepts.Det skal konkurreres på snowbard og ski i Big Air-hopp og halfpipe.

Snowboardkjører Torgeir Herje Bergrem fotografert i forbindelse med Snowboard-VM i Oslo. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix) Foto: Larsen, HÂkon Mosvold, NTB scanpix