Det åpner mange dører for meg å ha signert kontrakten, sier Petruska.

Ranheim hadde vist interesse ganske lenge og det var også andre klubber som ønsket å skrive kontrakt med 16-åringen. Petruska synes det var veldig morsomt å bli lagt merke til og valget å følge magefølelsen da han underskrev kontrakten med Ranheim.

Jobber hardt hver eneste økt.

Treningen endres ikke noe spesielt i forhold til hvordan han trente da han hospiterer på Rosenborg. Han har fem økter i uka der nivået er på topp. Framover skal Petruska jobbe hardt for hver eneste økt for å utvikle seg som spiller.

Målet for framtiden er å spille for A-laget til Ranheim og på Toppliganivå, sier den ambisiøse fotballspilleren.

God ballfølelse

Det ble naturlig for Ranheim å tilby Petruska en kontrakt da han ikke endte opp på Rosenborg. Toppspillerutvikler Stig Kammen forteller at Petruska har en veldig god ballfølelse og god nærteknikk.

Han er en klassisk indreløpertype, sier Kammen.

Flaks er en faktor

Petruska er en ung spiller og har flere ting han må jobbe med. På grunn av sin unge alder er ikke fysikken der den skal være enda. Kammen forteller at som alle unge fotballspillere gjør, velger han av og til vanskelige løsninger for seg selv og laget. Selv om han er et spiller med stort potensiale blir han ikke klar for å rykke opp på A-laget på en god stund.

For å komme inn på A-laget må man ha en porsjon flaks i tillegg til et sett med gode ferdigheter, sier Kammen.

Det gjelder å gjøre de riktige tingene til riktig tid.

På nyåret ble Preben Øien tatt opp på A-laget til Ranheim.

Han er ekstremt dedikert og har en veldig god holdning, sier Kvammen.

Han har tro på at Øien kan utvikle seg til å bli en keeper i eliteligaen.