- Vi i 7.klasse ved Strand oppvekstsenter har jobbet med et prosjekt om Edvard Munch i faget Kunst&Handverk, skriver Vilde og Ida til hitra-frøya.no.

Alle elevene skulle male et bilde, og de fikk velge mellom Munchs kjente malerier «Eventyrskogen», «Skrik» og «Livets dans».

Pappmasje og trolldeig

- Noen uker senere ble hele klassen delt inn i 3 grupper, og så skulle vi lage 3-dimensjonale bilder. To grupper lagde «Eventyrskogen» og en gruppe lagde «Skrik».

Først la vi hønsenetting i ei eske, i samme form som bildet skulle være. Vi lagde også pappmasje (avis, lim og varmtvann) som vi la på nettingen. 2 uker senere, da vi hadde lagt på mer pappmasje og den hadde stivnet, lagde vi figurer av trolldeig. Trolldeigen hadde Hilde lagd på forhånd, forklarer de.

Fornøyde etter mye arbeid

Det ble et langt og møysommelig arbeid før de var ferdige med ”kunstverkene”.

-  Uka etter der igjen, sydde noen på gruppa klær til figurene og noen malte pappmasjeen. Dette brukte vi Kunst-& handverk-timene i 2 uker på. Vi lagde også noen trær av papir. Da begynte vi å bli ferdig, men vi satte på en vegg på esken som vi malte himmel på. Da var prosjektet ferdig. Vi synes det ble et godt resultat og vi lærte mye om kunst-verkene til Edvard Munch.