Aksjeselskap etablert

- Jeg ble veldig glad da jeg hørte om initiativet fra Mausund IL. Jeg føler at dette er et "go" for å komme igang, sier frøyarådmann Svanhild Mosebakken.

Da kommunestyret gjorde sitt vedtak om Øyrekka folkehøgskole, la flertallet inn som en forutsetning at man måtte ha en driver eller ildsjel på plass før man gikk videre med planleggingen. Opposisjonen mente at dette kravet ville stoppe framdrifta, noe rådmannen også kommenterte.

Sist helg valgte årsmøtet i Mausund IL å stifte et aksjeselskap som skal jobbe for å få etablert folkehøgskole, og som ønsker å ta "ildsjel-rollen" i arbeidet.

- En umulig jobb

Rådmannen innrømmet at hun fram til dette har slitt med å følge opp det kommunestyret påla henne.

- Det har vært veldig vrient å finne ut av hva som kan gjøres. Jeg har forhørt meg med personer og miljøer, men det å finne en driver før man vet at det det blir en folkehøgskole, er en umulig jobb. Men når mausundsamfunnet tar tak i dette på en slik måte, så føler jeg at dette er en "go". De har virkelig lagt seg i selene for å finne ut hvordan de kan bidra. Og med responsen fra ordføreren og formannskapet da jeg tok opp saken der, så er det bare å sparke igang, sier rådmannen.

- Mange ildsjeler på plass

I tirsdagens formannskapsmøte ville rådmannen vite om det var slik at mausund-initiativet kunne forstås som at man hadde en ildsjel på plass. Ordfører Berit Flåmo sa at hun opplevde at man gjennom dette hadde mange ildsjeler på plass.

- Jeg ble glad over å lese om dette. Jeg tror folkehøgskoleplanene er noe som knytter lokalsamfunnet sammen, så her har vi mange ildsjeler som vil noe, sa Berit Flåmo.

- Har satt seg i førersetet

Det er rådmannen som skal lede styringsgruppa for Øyrekka folkehøgskole, og nå gleder hun seg til å kunne tromme sammen til et snarlig møte.

- Det er folk som bor forskjellige steder i styringsgruppa, men jeg vil forsøke å få til et møte allerede i neste uke. Hovedoppgaven vår er å utforme en søknad om å etablere folkehøgskole. I dette arbeidet må vi hente inn kompetanse, blant annet fra folk med folkehøgskole-erfaring, og gjerne fra folk som har vært med på å etablere og drive folkehøgskole. Det er mange som søker, og nåløyet er trangt. Men om noen skulle få det til, så tror jeg det er frøyværingene, med mausundværingene som har satt seg i førersetet, sier frøyarådmann Svanhild Mosebakken.

951 64 597

Trond.Hammervik@hitra-froya.no