Det ordner seg med permanent oppdrett i Froan. Det kunne stortingsrepresentant Arne Haugen (Ap) fortelle da han besøkte Salmar i går.

Les: Det ordner seg med permanent oppdrett

Lilly Gården på Surburøya har vært en av de lokale ildsjelene som har kjempet for at det skal tillates oppdrett i vernesonen. Når lokalavisa referer hva Arne Haugen har sagt, tar hun likevel litt forbehold:

- Du vet at vi har kjempet for dette i så mange år. Nå tar jeg ingenting for gitt før jeg har papiret med vedtaket foran meg. Dette er jo så viktig for oss. Dette er arbeidsplasser som vi trenger for å overleve her ute.  Arne Haugen har jobbet intenst og godt for dette.  Han har blant annet besøkt Froan flere ganger, og var den som stod på for at samtlige politikere på Trøndelagsbenken til slutt underskrev brev til departementet om saken. Så han skal ha en stor takk den dagen det er endelig klart.

- Den dagen tror jeg det blir jubelscener her ute. Og Bjørn (Lilly Gårdens mann - journ. anm) kommer til å feste flagget på ATV-en sin og kjøre langs veien, sier Lilly Gården.