"Første visning på eiendommen i går. Et kjempetrivelig og resurs-sterkt par fra Oslo ble forelska i plassen og drar hjem for å regne og dividere - veie for og mot. Så får vi bare krysse fingra, og håpe Sauøya snart får en eier som gir den omsorg og pleie et slikt kulturminne fortjener."

Det skriver Tommy Rodahl i dag på sin facebook-profil, etter at en megler er koplet inn i salget av Sauøya.

Senteret i Froan

Sauøya var det gamle senteret i Froan, men har nå ingen beboere på vinters tid. Den gamle væreierboligen er en av Frøya kommunes eldste hus, fra 1789. Bestyrerboligen, som var Rodahl-familiens bolig, er fra 1917. I tillegg selges også bryggeanlegget med butikken, hvor familien drev serveringssted.

Som lokalavisa Hitra-Frøya skrev tidligere i sommer, er det gjort sonderinger og forsøk på å selge eiendommen på Sauøya tidligere, men nå er det som Tommy sier «full gass» med salg gjennom megler.

- Ingen vei tilbake

- Nå er det ingen vei tilbake. Først og fremst ønsker vi å få solgt til noen som kan ta vare på bygningsmassen og de kulturhistoriske verdiene på Sauøya. Og skulle det dukke opp noen som i tillegg ønsker å ha sommerdrift, med service i havna og enkel servering, så skal jeg gladelig stille opp med min kunnskap, og tar gjerne dialogen med kjøper om jeg kan brukes til noe der ute, sa Tommy Rodahl til lokalavisa tidligere i juli.

Etter tyve år på den tidligere væreiergården på Sauøya, brøt familien Rodahl for snart to år siden opp og flyttet til fast-Frøya. Nå bygger de opp Tommys «farmen-hytte» på Uttian, som skal bli deres framtidige heim.

Sauøya var det gamle senteret i Froan. (Foto: finn.no)