Torunn og Isabell har med den fengende sommerlåta "Sommervennen Min" kvalifisert seg videre fra den innledende runden, og er klare for selve finalen i Ørland kultursenter fredag 14. januar. Det er i alt 11 bidrag fra hele Midt-Norge som skal synge og spille foran publikum på kultursenteret denne kvelden. De andre ti bidragene blir bekjentgjort på hitra-froya.no/mgplokal innen kort tid.

SE JENTENES FENGENDE VIDEO HER

Fra finalen i Ørland kultursenter skal en jury plukke ut fem bidrag som skal opptre på den store MGP-scenen lørdag kveld. De fem skal da være oppvarmingsband for publikum før tv-kameraene slås på hos NRK og den første av årets delfinaler i Melodi Grand Prix går av stabelen. Men uansett om de unge frøyværingene går videre fra fredagskvelden eller ikke, vil de få god anledning til å følge på MGP-sirkuset. For hele Ørlandet står i disse dager på hodet for å gjennomføre dette populære arrangementet.

Lokalavisa har ikke snakket med de to sangerne ennå, men låtskriver og produsent Håvard Dyrø er overrasket og glad da vi overbringer nyheten.

- Dette er kjempebra og blir en stor utfordring for jentene, sier Dyrø, som er lærer på kulturskolen hvor Isabelle og Torunn er elever. - Vi forsøker å gi elevene våre utfordringer de kan mestre. Skulle Torunn og Isabelle gå videre til opptreden foran 3.000 mennesker lørdag, er det et publikum og opplevelse få frøyværinger har fått gjøre tidligere, sier Dyrø til lokalavisa.

MGP Lokal er en sang- og musikktalentkonkurranse for unge i alderen 11 til 17 år. Det er i alt sju lokalaviser i Midt-Norge som samarbeider om årets MGP-Lokal. Lokale bidragsytere har presentert seg selv gjennom musikkvideoer, og leserne har kunnet stemme på hvem de helst vil se i finalen.