- Vi har ikke formann i koret, men i Jan Otto Fredagsvik har vi president, og presidenten sier; Enten åpner Europa seg for oss, eller vi blir kasta på hode og rævva ut, ler Tor Aune.

Tor synger førstebass i Sistranda mannskor. Torsdag morgen reiser gjengen til Bremen maritime festival, med den originale innstillinga. Mannskoret har funnet ut at de er eneste deltakere fra Norden, og at festivalen i fjor hadde 80.000 tilskuere.

Sistranda mannskor har øvd foran utenlandsreisa i lang tid. Mannskoret har hatt intensive øvinger av repertoar som er egnet både til selve shantyfestivalen, til kirkekonserter og til spontankonserter på torg og i barer. Hele 26 sanger står på repertoaret, blir vi fortalt.

- For Frøyapublikum er det for det meste kjent stoff, men noe er også helt nytt. Og dirigenten ønsker at det aller meste synges uten noter i handa!  At Magne Romestrand blir med på turen sammen med sitt trekkspill, åpner også for andre muligheter. Magne vet vi svært godt er en hel institusjon alene, men koret vil også ha nummer sammen med han, fortalte koret til lokalavisa tidligere i år.