Til nå har det blitt holdt folkemøter på Mausund, hvor Sula og Bogøya også ble invitert, i Klubben og  på Sørburøy.

- Vi har holdt disse møtene med stort hell. Det har vært veldig godt oppmøte, og vi syns det er flott at grendene engasjerer seg, sier senterutvikler, Svein Jarle Midtøy.

Ikke bare informasjon

Møtene innledes med opptreden av elever ved Frøya kulturskole, før det informeres om senteret og dets planer. Men det er ikke bare derfor det arrangeres folkemøter.

- Vi vil selvfølgelig gi informasjon og være tilgjengelig for spørsmål, men vi er også opptatte av at det skal være liv i grendene her på Frøya. Det er viktig at folk får være med i prossesen, og også gi innhold til hvordan bygget skal være. Enkeltpersoner skal også være bidragsytere i senteret, sier Midtøy.

Dyrvik står for tur

I neste uke står Dyrvik, med Nesset og Ervik, for tur.

- Møtet vil altså åpnes med kommende stjerner fra kulturskolen, før jeg legger frem en presentason om senteret. Ordfører vil også være til stede, og vil være den som både setter i gang og avslutter møtet, informerer Midtøy.

- Også er det ikke sånn at folk fra andre grendalag ikke kan komme på dette møtet, altså. Alle er velkomne, og selvfølgelig også de fra Hitra, forsikrer han.