Det var 3.april i fjor at en 22 fots daycruiser med fire personer om bord var på vei fra Frøya til Hitra, da båten i stor fart kjørte traff Rognesflua ved Smågesjø på Hitra. En mann på 59 år ble kastet ut av båten og omkom i ulykken. En annen  mannlig passasjer ble alvorlig skadet.

Statsadvokaten i Trøndelag har nå tatt ut tiltale mot mannen som de mener kjørte båten, og rettsaken skal opp i Fosen tingrett 28.september.

Sønn av den omkomne

- Mannen er tiltalt for å ha forvoldt en annens død ved uaktsomhet, og for å ha kjørt båt i alkoholpåvirket tilstand. Påtalemyndigheten mener at båtføreren var den som direkte påførte dødsfallet, sier politijurist Alf Rune Nilsen til Hitra-Frøya.

Mannen som står tiltalt, er sønn av den omkomne. Ifølge mannens forsvarer, Christian Wiig, erkjenner ikke mannen straffskyld etter tiltalen.

- Han vet ikke om det var han eller faren som kjørte båten. Det er tre årsaker til dette: Det er beruselse, sjokk over det som skjedde da faren døde og tvil som følge av åstedsrapporten når det gjelder spørsmålet om hvem som kjørte båten, sier Wiig til Adresseavisen. Han sier mannen har tatt det som skjedde svært tungt.

Store skader

Skadene ombord i baugen på daycruiseren viste at sammenstøtet med sjømerket må ha vært meget kraftig. Båten fikk en kraftig flenge på styrbord side i baugen, som trolig stammer fra der støtta gikk inn. Støtta, som sto på undervannsskjæret Rognesflua ved Hjertøya, brakk i sammenstøtet.