Helikopteret ble i dag lokalisert i sjøen iLübeckbukta og er planlagt hevet i morgen, skriver Helitrans i enpressemelding.

Helikopteret ble meldt savnet sist onsdag klokken 13.46, da det ikke landet til avtalt tid i Halmstad i Sverige, på vei fra Lübeck i Tyskland. Piloten ombord er fra Hitra, mens passasjeren er fra Romania, og oppdragsgiver for turen.

Flere fartøy fra den tyske marinen hargjennomført grundige og systematiske søk inneværende uke. Store ressurser erstilt til disposisjon for søket.

Torsdag, dagen etter at helikopteret var meldt savnet, ble det funnet en ryggsekk tilhørende passasjeren, på stranden nord for Lübeck. Søket ble etter det konsentrert til sjøområdet i nærheten av funnstedet.

Helitrans AS har helt siden helikopteret blemeldt savnet, holdt løpende kontakt med ledelsen for rednings- og letearbeidet,og følger opp de pårørende av de savnede etter beste evne.

Videre arbeid i saken vil fortsatt være ledet avPolitiet i Lübeck i samarbeid med den tyske havarikommisjonen BFU (Bundesstellefür Flugunfalluntersuchung). Helitrans vil ikke spekulere rundt årsaksforhold,men forholde seg til BFU som vil lede granskning av ulykken.

- Politiet i Lübeck og den tyske flyhavarikommisjonen vil nåsperre av havaristedet, i følge nettutgaven til avisa Lübecker nachrichten.

Det er i følge avisen ikke kjent om de to savnede som var ombord er funnet.