Alt lå til rette for en fantastisk skattejaktstund i fjæra på Sistranda på langfredag, og det visste mange å benytte seg av.

Om temperaturen var lav, så sto sola høyt på himmelen denne dagen med ekstra stor fjære. At det i tillegg var så godt som vindstille, gjorde at alt lå til rette for noen herlige timer med utforsking av fjæra nedenfor Frøya kultur- og kompetansesenter.

Som før var det Folkeakademiet Frøya som sto for arrangementet og som før hadde dykkere vært i sjøen og hentet opp spennende vesener allerede før de første fjærevandrerne var på plass. Og snart fyltes en rekke akvarier opp med alt fra gjennomsiktige ål og andre spennende fisker, ulike typer skjell og alt mulig annet som lever i havet.

Mye spennende

At det var kyndige biologer til å fortelle om alt som fantes der, og at det også var mulighet til å studere selv de minste småkryp i mikroskop, satte de besøkende ekstra stor pris på.

Små og store, ikledd støvler og turklær, og utstyrt med spader, håver og andre fangsredskaper, så ut til å kose seg denne fine langfredagsettermiddagen, hvor de fikk sett mye spennende som de ikke ser til vanlig.

VENNER: Inger Teoline syntes det var spennende i fjæra, men like koselig å hilse på hunden til Jan Øyvind; Minni.

LITT SKUMMELT: Casper var ikke helt fortrolig med grønnkrabbene, men viste likevel fram et eksemplar til lokalavisa.

SPENNENDE: Ole Petter var fascinert over alt som var i fjæra, både det han fant på egenhånd, og det som andre hadde tatt opp.