Taler ved ordfører Berit Flåmo, senterutvikler Svein Jarle Midtøy og vgs-rektor Bjørnar Johansen var selvfølgelig på plass da dagens vedtak i fylkesutvalget skulle feires.

- Nå er det bare å sette spaden i jorda, sa leder i opplæringskomiteen Karianne Tung (Ap) til lokalavisa rett etter at vedtaket var enstemmig fattet.

Mellom 20 og 30 personer samlet seg på Hotell Frøya for å feire at elevene om to år kan starte skoledagen i flunkende ny skole. Utover kvelden ble det påpekt hvor viktig vedtaket er for øy-samfunnet og at dagens vedtak er startskuddet for det videre arbeidet.

- Stor entusiasme blant de som møtte opp.Guttorm Reppe fortalte om den videregående utdanningens utvikling på Frøya, fra 30-årene og framover. Den første akvakulturutdanningen ble utviklet på Frøya, forteller Nils Karlsen i Trøndersk Kystkompetanse, som selv var entusiastisk deltaker på kveldens feiring.

- Dette er en merkedag for Frøya kommune, mener ordfører Flåmo.

- Dette er en stor dag for ikke bare Frøya, men for hele regionen og kysten som nå får et innovasjonssenter og kompetansesenter. Det var kjempestort å være til stede, der fylkespolitikerne var rause i sine innlegg til Frøya kommune, sa Flåmo til lokalavisa tidligere i dag.