- Hadde du kommet hit på lørdag, hadde du knapt kommet inn, smiler butikksjef Harald Lassen, to dager etter åpninga av nybutikken på Nordskaget. Om butikken ved første øyekast ser nokså lik ut som det den var før, så er det gjort store endringer.

- All innredning er skiftet ut. Nå har vi smalere reoler, som igjen gir bedre plass til kundene. Nå kan to handlende med vogner faktisk passere hverandre mellom reolene. Det var umulig før. Og ikke minst er det lettere for rullestolbrukere å manøvrere seg gjennom butikken, sier han.

Bruker nærbutikken

Lørdag var det rene folkevandringen til Coop Marked Nordskag. Med bare en kasse ble det lange køer inne i lokalet, før kundene fikk betalt det de skulle ha. Og med ekstra gode dagligvaretilbud denne dagen, stakk 340 personer innom, mot rundt 200 på en vanlig lørdag.

- Kundene virker fornøyde. Vi har fått mye skryt. Og de som bor omkring her er flinke til å bruke nærbutikken sin, selv om vi ikke kan konkurrere med de store i pris. Omsetningen er stort sett stabil, med en liten økning fra i fjor til i år, sier butikksjef Lassen.

Må lete litt

Harald Lassen beskriver butikklokalet som mer hensiktsmessig etter omgjøringen.

- Varene har også en mer planlagt plassering nå enn tidligere, og så har vi utvidet sortimentet. Utfordringen nå er at vi har en ny butikk vi må gjøre oss kjent med. Vi som jobber her har ikke lært oss hvor alt står ennå, ler han.

En av butikkens faste kunder, Harry Ellingsen, er også storfornøyd med nybutikken.

- Forresten så var jeg fornøyd med den gamle også jeg. Men jeg har ennå ikke lært meg ruta, smiler han, med tom handlevogn. Det tar gjerne litt tid å finne varene man skal ha, når det meste har skiftet plass.