Lørdag overtok Sinkaberg Hansen sin nye storflåte, "Dragen", og det ble holdt åpen dag ombord ved hurtigrutekaia i Rørvik. 2-300 mennesker benyttet anledningen til å beskue det som er en av de største fôringsflåtene bygget. Og selve fôringsanlegget er det største montert på noen oppdrettsflåte i verden.

Styrt fra Frøya

Mens Marine Constructions har bygget selve flåta, er det Steinsvik som har levert anlegget. Prosjektet er styrt fra selskapets Frøya-avdeling.

- Flåta har plass til 600 tonn med fôr, og foringsanlegget har en teoretisk kapasitet til å fôre ut 69 tonn i timen, forteller salgssjef i Steinsvik Midt, Geir Erik Bogø.

Flåta skal kunne betjenet to oppdrettslokaliteter samtidig, og har 16 fôringslinjer. Anlegget er konstruert for å kunne fôre på 8-10 meters dybde.

- Det er den nest største total-levaransen vi har gjort i Midt-Norge, men den største enkeltjobben utført av folkene på Frøya, sier han.

Har gjort all montering

Flåta er bygget i Ulsteinvik, og siden februar har Tommy Are Karlsen og Tom Arild Omdahl hatt noen intensive arbeidsperioder på Sunnmøre.

- Det har vært hektisk. Vi har gjort alt av montering og kabelstrekking. Men vi begynner å få taket på det nå, så neste oppdrag kommer til å gå kjapt, sier Tommy Karlsen.

Og avdelingen starter snart på neste oppdrag, nok et foringsanlegg på ei flåte til Sinkaberg-Hansen. Denne skal leveres innen sommeren.

En ny ansatt hver fjerde måned

Geir Erik Bogø ble ansatt som Steinsviks første representant i Midt-Norge i februar 2013. Litt over fire år senere leder han en avdeling med elleve ansatte, hvorav syv er ansatt på Frøya.

- Vi har ansatt en ny mann sånn cirka hver fjerde måned, fant jeg ut. Og det kommer til å bli flere.

Lokalt rekruttert

Samtlige av de som er ansatt på Frøya, er rekruttert lokalt.

- Vi har klart å få tak i de folka vi mener er de riktige. Vi har en bra miks av folk, med bakgrunn fra næringa, fra leverandørindustrien, mekanikere og elektrikere, sier Bogø.

Steinsvik er landets nest største utstyrsleverandør til oppdrettsnæringa, og gjør også mye service rundt opp på oppdrettsanleggene.

- Etter at vi først etablerte oss her, så har oppdragsmengden vokst jevnt. Bedriftene er blitt flinkere til å bruke oss, og vi har nok tatt en del markedsanleder, sier Geir Erik Bogø.

Serviceteknikker Stian Nergård og salgsjef Geir Erik Bogø fra Steinsvik var til stede under under avleveringen av "Dragen"

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no