- Dette rangerer vi veldig høyt. Dette er jo denkonkurransen alle som betyr noe innen kjøtt, er med i, sier en meget fornøyd KnutFloor i Dalpro Gårdsmat på Hammerstad. For selv om Dalpro allerede har en langvegg av hedersbevisninger for sine matprodukter, var det noe helt spesielt åbli utropt som medaljevinnere i fra NM i kjøttprodukter 2012. Den lille bedriften kom torsdag hjem med medaljer og enspesialheder som store og nasjonale kjøttbedrifter som Gilde, Spis Grilstad,Fatland og Nortura nok gjerne også ville hatt kloa i.

Årets delikatessepålegg spesial

Resultatlista viser at Dalpro gårdsmat både har tatt gull ivarmrøkt lammelår og sølv for sitt fenalår av villsau. I tillegg har juryenframhevet det varmrøkte lammelåret som ”Årets delikatessepålegg spesial” oggitt gullmedalje også her.

- Lille Dalpro mot Gilde og Fatland …  Så vi er ganske såfornøyd for tida, ja, medgir Floor, som sammen med Sverre Johansen har kost ogstelt med kjøttstykkene fra ulike råvareprodusenter på Hitra og Frøya slik atde kunne nå helt til topps i konkurransen.

- Vi legger jo sjela vår i å lage gode produkter. Dette eringen fabrikk, men vi steller med kjøttet og gir det den tida det trenger. Dissemedaljene beviser at det vi gjør er rett, og at vi har utrolig flotte råvarerher ute i øyregionen. Så skryt til alle råvareprodusentene, sier Floor.

Merkes på etterspørselen

Nå kan Dalpro gårdsmat henge nye diplomer ved siden avutmerkelser som for eksempel Årets julemat og topplassering i Smaken av Norge. Hvordan dette vil påvirkeetterspørselen etter lokal mat fra øyregionen, er Floor ganske sikker på:

- Det merkes veldig godt når vi klarer å markere oss pådenne måten. Da pinnekjøttet ble Årets julemat, sa det bare pang! Og vi varutsolgt. Vi har ikke tusenvis av kroner å markedsføre oss for, som de storehar, så dette er gull verdt for oss, sier Floor.