I helga hadde UP kontroller på Hitra og Frøya. Resultatet ble 21 førerkortbeslag. 19 av dem i 60-sonen i Barmanfjorden på Hitra.

- Jeg kan ikke huske sist det var så høye tall på en kontroll på Hitra. På generelt grunnlag uten at jeg har fått studert tilfellene så må jeg si at dette er voldsomme tall. Vi hadde kontroller for ei lita uka siden, og da var det helt andre tall. Det har vært mye trafikk utover til øyene i helga, med blant annet stevne, og ferie, uten at jeg vil si at det er noe av dem, sier Inge Dahlø.

Hvordan vil politiet håndtere disse tallene?

- Dette viser at folk ikke er redde for å kjøre fort, men vi vet at folk er redde for å bli tatt. Så vi vil fortsette med kontroller og å være synlige ute i trafikken, nå kanskje i enda større grad enn før. Vi vil øke risikoen for å bli oppdaga. Vi har ikke fått sett bak tallene enda, så vi vet ikke hvilke folk dette er, men rent generelt viser det at behovet for fartskontroller er tilstede. Enda mer synlig politi er noe som må til for å folk til å respektere fartsgrensene. oppsummerer Dahlø.