- Det har vært ei formidabel omsetning de siste to ukene, men nå er også slutt. Kurt Kjønvik legger ned Hitra elektromarked.

Snart er det over

Det begynner allerede å tømmes lokalet til Hitra Elektromarked i Fillan. Butikken man ellers er vant til å se stapp full av blinkende, lysende eller summende varer, har bare store tomme vegger igjen. Men mannen bak kassen er den samme og er fortsatt der. Like imøtekommende og like lett å slå av en prat med som alltid.

- Vi har aldri solgt så mye varer som nå på opphørssalget , og omsetningen har vært helt enorm. Men om noen uker er det også over. Litt vemodig er det sier Kurt Kjønvik og går for å hjelpe en dame som skal ha støvsuger.

Ingen brå beslutning

Beslutningen har Kurt gått og kvernet på lenge. Men helt siden jul forteller Kurt at han  har visst hvilken vei det ville gå. Bransjen som selger elektriske varer er sterkt påvirket av internettsalg, og selv forstår Kurt godt at valget er enkelt når man finner varene på nett til så ekstremt redusert pris.

- Det er jo helt vanvittig slik situasjonen har blitt med priser på nett, sier han.

- Selv om jeg selger varene til samme pris ut, som jeg må betale for varen inn, greier jeg ikke å konkurrere med nettsalg. Det er så vanvittig, at det hadde vært billigere for oss som butikk å kjøpe varene inn til butikken fra nettbutikker enn å ta de fra våre leverandører, sier Kjønvik og smiler.

Ser lyst på det

Ja, for han tar det ikke så tungt, selv om mange gode minner fra stundene i butikken gjør det vemodig å tenke på at det hele snart er over. Men han skjønner godt utviklingen og legger ned med et tappert smil.

- Vi legger ikke ned med tanker om at folk ikke har handlet her, tvert i mot. Mange har vært flinke til å bruke oss og mange har brukt oss mye. Men når kundene taper penger på å komme hit å handle, er det ikke noe gøy for oss lenger heller, sier Kjønvik og damen med støvsugeren har nå bestemt seg for at hun skal ha herligheten.

Hvitevarer mest populært

Igjen midt på gulvet står stort sett mest juleartikler. Røde lucialys adventslys og adventsstaker. Produkter som tydeligvis er hardt salgbare varer selv til redusert pris.

- Det som gikk først var vask-, kjøl- og frys- og  hvitevarer. Men nå er nesten all telefoni, tv og data også borte. Vi har aldri gjort det så bra tror jeg, noen gang som akkurat nå, smiler Kurt.

Mange gode minner

Kjønvik begynte i butikken i 1997 og kjøpte selv opp butikken i 2000. Og han innrømmer til slutt, at det blir litt rart og ikke skal tilbringe dagene over hodet på Elektroteam AS,. Men planer videre er allerede i boks og Kurt går tilbake til ei næring han tidligere har meget god kjennskap til.

- Jeg vil takke alle mine trofaste kunder som har handlet her jevnt gjennom mange år. Det er viktig for meg å få presisere at vi ikke legger ned fordi folk ikke har handlet her. Det er rett og slett ikke liv laga lenger. Netthandel har snudd bransjen på hodet, så når månedsskiftet kommer mellom mars og april, da er det slutt, fastslår Kurt kjønvik.