For første gang arrangerer Ungt Entrepenørskap (UE) felles fylkesmesse for alle videregående skoler i både Nord og Sør-Trøndelag. Årets fylkesmesse finner sted torsdag 13.mars i Levanger, og begge de videregående skolene våre er representert.

Det er 80 påmeldte elevbedrifter til fylkesmessa og nærmere 500 elever deltar. Juryene består av 60 personer fra nærings-og arbeidsliv, som skal stå bak premiering i 17 kategorier

I disse dager legger elevene siste hånd på verket før de skal vise fram ungdomsbedriftene sine for dommere og publikum. Det kommer til å syde av liv når 80 ungdomsbedrifter og 490 elever inntar Magneten Kjøpesenter i Levanger.

Høydepunktet

– Vi kan knapt vente! For oss er fylkesmessa for Ungdomsbedrifter høydepunktet i året. Det ligger mye hardt arbeid bak, og elevene har definitivt beveget seg utenfor både komfortsonen og klasserommet. Nå skal vi få se hva elevene har klart å skape i årets ungdomsbedrifter, sier Randi Wenche Haugen, fungerende daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

Det kåres vinnere av bl.a.

·     Beste Ungdomsbedrift i både nord og sør-fylket

·     Beste HR-bedrift

·     Gourmetprisen for beste matopplevelse

·     Beste selvproduserte produkt

·     Vinnere som får billett til NM i Ungt Entrepenørskap

·     Premieutdeling kl 10.40 og kl 18.00

Sikter mot toppen

Juryene bestående av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv skal velge fem ungdomsbedrifter som skal reise til NM for Ungdomsbedrifter i slutten av april. På Norges Varemesse på Lillestrøm vil elevene konkurrere mot de beste fra hele landet.

Bygger bro

– Det er de unge som skal bringe Trøndelag inn i framtiden. Det bor mye kreativitet og skapertrang i ungdommene våre, men de må få slippe til. Ungdomsbedrift gir elevene verdifull erfaring med samarbeid, verdiskaping og samhandling med det virkelige liv, sier Karl Klingsheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag og Managing Director NTNU Technology Transfer.

Han mener Ungt Entreprenørskap gjennom femten års drift i fylkene har befestet sin rolle som den viktigste brobyggeren mellom skolene og næringslivet.

I 2013 var det 1321 elever i videregående skoler i Trøndelag som drev Ungdomsbedrift. Det utgjør 22,3 prosent av et årskull. 1340 personer fra arbeids- og næringsliv bidro på ulike måter til læring for elevene i fylket.