Det er en svært fornøyd Sverre Johansen vi snakker med, etter at gullet atter en gang havner hos Dalpro Gårdsmat på Hammerstad.

- Det er utrolig artig å ha vunnet gull!

Johansen forteller at Dalpro har markert seg i en tøff konkurranse.

Med 47 store og små aktører og 400 produkter som skal vurderes, er det en stor prestasjon for Dalpro å vinne gull i kategorien "Stek".

- Det er en god motivasjon å være med og ikke minst gjøre det godt, sier Johansen.

Han forteller at de ikke hadde noen som helst forventning på forhånd.

- Når man er med, så har man i så fall en sjanse så vi håpet, men det er ikke noe man kan kalkulere på forhånd.Dalpro har også tidligere i år fått gode tilbakemeldinger på Hjorteknoken.

Under Trøndersk Matfestival i Trondheim, ble Dalpros Hjorteknoke kåret til "Årets kjøtt".

- Gullmedaljen nå, forsterker at dette er et veldig bra produkt, sier Sverre Johansen.

- Ikke godt vante

Blant kriteriene som legges til grunne for bedømming er smak, lukt, utseende, konsistens og råvare. Produktene vurderes av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.

Sverre Johansen synes det er kjempeartig at mindre bedrifter som Dalpro er med og konkurrerer i teten med de store som Gilde, Leiv Vidar, Stabburet og Finsbråten.

I fjor vant Dalpro gull for varmrøkt lammelår, sølv for fenalår av villsau og spesialpris for "Årets delikatessepålegg" under NM i kjøttprodukter.

I tillegg har Dalpro sanket inn priser i forskjellige konkurranser, men godt vante til dette, det er de ikke blitt.- Det er like spennende og artig hver gang.

I år var det hjorteknoken som gjorde det aller best.

- Det er godt å få tilbakemeldinger på det vi gjør, i tillegg er dette god markedsføring for oss.

Med slike utmerkelser, blir det stor etterspørsel etter Hjorteknoken, så hva må øyværingene gjøre for å sikre seg produktet?

- I morgen, lørdag, blir vi å finne i Trondheim på Bondens Marked, ellers er det bare å komme innom Gårdsmaten vår, her har vi også Hjorteknoken, avslutter Sverre Johansen.