Internasjonal Kvinneforening på Frøya arrangerer sin årlige Internasjonal Matdag på Svanheim grendahus på Nabeita. Det skjer kvelden lørdag den 24. oktober. Spesielt denne gangen er at kvinneforeninga vil bruke inntektene til å hjelpe dem som fortsatt er rammet av sykdommen ebola.

- This time for Africa, sier Olesja Korobeinik i Internasjonal Kvinneforening på Frøya til lokalavisa.

- Vi ønsker å fokusere på å hjelpe dem som fortsatt er rammet av ebola i Afrika. Festen er til ære for de etterlatte av ebola-ofrene i Sierra Leone. Det er lett å glemme det man ikke ser hver dag, sier Korobeinik.

Med matfest og hyggelig samhver her i Frøya og Norge, håper kvinneforeninga å samle inn en pengesum som kan gjøre hverdagen til de etterlatte i Sierre Leone lettere.

- Vi i kvinneforeninga setter pris på støtte både gjennom hyggelig samvær og i pengestøtte for å gjøre hverdagen til ofrene lettere. Vi skal auksjonere bort en del gjenstander i tillegg til det vanlige loddsalg. Overskuddet gå direkte til dem som trenger det, sier hun. Foreninga har satt inngangsbilletten til 250 kroner for voksne, 150 kroner for ungdom 13-18 år og 100 kroner for barn 6-12 år, mens de aller yngste kommer gratis inn.

- Påmelding kan gjerne gjøres hos Marlene (9703 8187), Evelyn (9936 8752) og Janice (9591 1871), oppfordrer Korobeinik.