Etter 16 år i sjefsstolen på Rema synes Arnold (57) at det er på tide å finne på noe nytt. Hva det nye er har han ikke klart, men den nye sjefen har vært klar en god stund allerede.

- Kundene vil nok savne Arnold

Odd Christian Stellander, til daglig kalt Odde, begynte i jobben rett før påske. Frem til nå har han jobbet i tospann med Arnold, men fra 1. mai står han alene i lederrollen. Odde har gjort seg noen tanker om hvordan det vil bli.

- Først og fremst vil nok kundene savne Arnold, sier Odde beskjedent.

- Ha ha! Nei, det går nok fort over, ler Arnold.

- Jeg skal jobbe for at dette skal være en butikk med god stemning og godt humør. Og at vi aldri skal være utsolgt for noe, lover nysjefen.

Ingen nykommer

Stellander er på ingen måte ukjent med Rema-kjeden. Som 13-åring fikk han sin første jobb i butikken på Bromstad i Trondheim. Maling av et toalett-rom var den første oppgaven. Etter det steg han i gradene, og som 19-åring var han nestleder i samme butikk. Den rollen har 27-åringen hatt frem til han nå tar over roret etter Arnold.

- Jeg er åpen for det meste

Arnold har tenkt en stund på å finne seg en ny jobb. Etter 16 år på Rema er han klar for nye utfordringer.

- Jeg er 57 år, og har ti år igjen av mitt yrkesaktive liv. Skulle jeg finne på noe nytt så var dette øyeblikket. Jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på nå, men jeg er åpen for det meste. Om noen har bruk for en gammel kall med mye erfaring er det bare å ta kontakt, smiler Arnold.

Stemningen snudde med Odde

Jobotn forteller om en dyster stemning på jobb den dagen han meddelte at han hadde bestemt seg for å slutte. Men at stemningen snudde helt etter at de ansatte ble kjent med Odde.

- Da avgjørelsen først var tatt trodde jeg det ville bli lett å forlate denne skuta. Men nå som det nærmer seg kjenner jeg på en tomhet. Dette blir nok litt tungt likevel. Jeg har blitt glad i folket og butikken, innrømmer Arnold, som han er tydelig på at han har tatt riktig avgjørelse.

Også Odde kjenner på at dette er en god plass å være.

- Jeg er klar for 16 år i sjefsstolen. Minst!

- Bra, for jeg kommer til å handle mye her fremover, ler Arnold Jobotn.