I går skrev Hitra-Frøya om at regjeringen har vernet ti nye korallrev i Norge, inkludert Sularevet. Miljøorganisasjonen Greenpeace er glad, men mener Norge må få opp tempoet og verne enda mer.

Greenpeace mener vernet burde kommet for lenge siden.

– Det er gledelig at nyslått fiskeriminister Per Sandberg starter sin ministergjerning ved endelig å verne ti korallrev som Greenpeace har krevd vernet helt siden 2007. Nå gjenstår det en stor jobb med å verne enda mer hav slik at Norge kan nå FN-forpliktelsene sine om 10 prosent vern innen 2020, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

Mindre enn 1 prosent er vernet

Ifølge Greenpeace har Norge så langt vernet mindre enn 1 prosent av havområdene.

De ti områdene med kaldtvannskoraller ble fredag vernet gjennom en ny forskrift. Fra før er ni rev vernet.

– Korallrev er viktige for yngel og småfisk. Vi må sørge for at vi har fisk også i framtida, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Vernes mot fiske

Følgende områder er nå gitt særskilt beskyttelse mot bruk av redskap som slepes under fiske: Sotbakken, Fugløyrevene, Røstrevet, Trænarevet, Iverryggen, Sularevet, Storneset, Breisunddjupet og Aktivneset.

I tillegg er følgende områder beskyttet mot redskap som slepes under fiske, samt garn, line og teiner: Korallen (nordøst for Sørøya), Hola, Midtsundrevet i Sandsfjorden, Fjellknausene, Tisler, Rauerfjorden og Søndre Søster.

– Fiskerne viser ansvar ved å stille seg bak fredningen selv om det får noen praktiske konsekvenser for dem, sier fiskeriministeren.