Før helga etterspurte lokalavisa Hitra-Frøya kandidater som fortjener vår tradisjonelle julestjerne. Den går til noen i nærmiljøet som gjør eller har gjort en uselvisk innsats for andre og som fortjener en liten ekstra påskjønnelse.

Frivillig på det meste

Torsdag kom det inn en mail inntil oss i fra Åse Hammervik og den lød som følger:

"Jeg ønsker at min venninne Bente Nordgård skal få ei julestjerne. Hun har vært mye syk de siste 5-6 årene, men på tross av dette stiller hun opp som frivillig på det meste. Hun hjelper til på Frivilligsentralen, stiller opp og baker, pluss strikker og syr til både store og små. Hun fortjener virkelig årets julestjerne".

Har alltid vært sånn

Så på mandag tok derfor lokalavisa og Åse turen innom Frøya frivilligsentral, for å overrekke Bente Nordgård den velfortjente julestjerna.

- Jeg ble litt satt ut da jeg hørte at jeg skulle få ei julestjerne i år, sier Bente.

- Men jeg skjønte raskt hvem som haddde nominert meg, for det er bare Åse som kan finne på noe sånt, smiler hun og kikker bort på sin gode venninne.

De to damene forteller at de har kjent hverandre i over tretti år, - og så lenge jeg har kjent Bente, har hun alltid stilt opp og hjulpet de rundt seg, smiler Åse.

Fem tøffe år

Bente forteller at hun har tre voksne døtre.

Den yngste av dem, Sanna, er multihandikappet og bodde delvis hjemme fram til hun fylte 18 år og flyttet til Øvergården.

Da var planen at Bente skulle få litt mer tid til seg selv. Slik ble det ikke.

De siste fem årene har vært preget av en rekke ulike sykdommer, operasjoner og ikke minst smerter , sier Bente og medgir at det har vært noen svært tøffe år.

Formen er ikke på topp i dag heller.

Likevel stiller Bente opp, slik hun så ofte gjør.

- Det gjør jeg fordi det gir meg så mye positivt tilbake, å heller være ute blant folk og hjelpe til, framfor å sitte hjemme.

Stiller på ulike arrangement

Bente stiller som frivillig på ulike arrangementer, på håndball- og fotballkamper. Den siste tiden har hun vært delaktig i lagingen av pepperkakebyen på frivilligsentralen og nå i helga var hun frivillig under nissemarsjen.

Bente er glad i å bake brød, kaker, pizzahorn og afrikansk mat. Og hun deler gledelig med andre.

Strikker, hekler og syr gjør hun også. Til familie og barnebarn, men også til sine venner.

- Det hender Bente strikker noe til barnebarnet mitt. Nå sist var det en nisselue og ei lita veske, og det setter jeg stor pris på, siden jeg ikke strikker selv, legger Åse til.

Fast på frivilligsentralen

Bente er fast på frivilligsentralen.

Hun er stort sett innom hver eneste dag, så lenge formen tillater det. Her gjør Bente alt mulig, blant annet sørger hun for kaffe og vafler, og er tilgjengelig for de som kommer innom sentralen for å prate.

- Jeg tror nesten ikke det hadde gått rundt uten Bente på Frivilligsentralen her og det tror jeg andre er enige i. Bente gjør en kjempeinnsats, sier Åse avslutningsvis og overrekker julestjerna.