Lensmannen på Smøla, er sammen med en politijurist ved Nordmøre- og Romsdal politidistrikt, snart ferdig med en arbeidssiktelse i saken der en bulgarsk kamskjelldykker omkom ved Smøla i november 2014. Han jobbet om bord M/S Strømøyvåg. Arbeidstilsynet anmeldte eierfirmaet Atlantic Strømøyvåg for flere brudd på arbeidsmiljøloven.

Vil bli gjort nye avhør

- Vi skal ha et møte med politijuristen fredag. Da vil det bli gjort ferdig det vi kaller en  arbeidssiktelse, som forteller hvem som blir siktet og hva vedkommende er siktet for. På bakgrunn av det vil vi gjøre nye avhør i saken. Da vil vedkommende person, eller personer, få mulighet til å svare på siktelsen. Etter det vil det eventuelt bli tatt ut en tiltale, sier politiførstebetjent Asbjørn Holand ved Smøla lensmannskontor.

Interessant hvor ansvaret plasseres

Som Holand også tidligere har fortalt, vil det være spørsmål om hvor langt opp i eier-systemet en eventuell straff skal gå. Han utelukker ikke at saken kan utvide seg til også å gjelde Atlantic Discovery, som fungerer som rederi for båten, og Seashell AS, som eier 42 prosent av Atlantic Discovery.

- Det blir interessant hvor politijuristen plasserer ansvaret. Selv om de høyere opp i systemet kanskje ikke er direkte involvert, så kan det hende at noen har beriket seg på måten dykkingen har blitt drevet på.  Vi håper det nå omsider blir lagt neste stein på gjerdet, for å se hvor vi skal videre hen, sier Holand.