Gjennom sommeren har Frøya kommune og lokalavisa Hitra-Frøya bedt leserne om forslag til fine og populære turmål på Frøya. Målet har vært kåring av Frøyas mest attraktive turmål nå i Friluftslivsåret 2015.

Etter en avstemmingsrunde på SMS, er nå vinneren klar. Det vil si; Arbeidsgruppa i Frøya kommune er kommet til at det bør kåres to vinnere. Kya fikk aller mest stemmer, foran Merradalen med Vassbukta. Siden Kya er i privat eie og relativt utilgjengelig på grunn av beliggenheten, har arbeidsgruppa besluttet å utnevne de to øverste på lista som Frøyas mest attraktive turmål.

- Da har vi hatt møte i arbeidsgruppa.Vi ser nå at vinneren i seg selv kan gi oss noen utfordringer. Kya er ikke tilgjengelig for allmennheten, samt er i privat eie. Vi ønsker derfor å sette fokus på Merradalen med Vassbukta som nærmiljøturen som vant, sier Kristin Strømskag, folkehelsekoordinator for Hitra og Frøya kommuner, og den som har ledet dette arbeidet fra Frøyas side.

I januar ble det arrangert overnattingstur til Vassbukta i forbindelse markeringen av starten av friluftslivets år på Frøya. Mange små og store tok utfordringen og overnattet ute i telt, gapahuk og lavvoer.

Strømskag sier at arbeidsgruppa ser for seg å arrangere en «kommunal» tur til Merradalen, og å invitere friluftsorganisasjonene til å delta. Helst i samarbeid med grendalaget som har oppgradert området.

- Vi har ikke satt oss ned og funnet dato og detaljplanlagt ennå, men vi kommer tilbake til nærmere opplysninger om arrangementet, sier Strømskag.