Maren Yttersian Sletta, som går under brukernavnet @mysismys på TikTok, lastet ned TikTok for å få tiden til å gå under pandemien.

Nå har hun 220 tusen følgere, og en av videoene hennes har blitt sett 3,6 millioner ganger.

– Jeg lastet ned TikTok fordi jeg ikke hadde noe å gjøre i pandemien da jeg ble permittert. Jeg lastet ned TikTok for å få dagene til å få, for det ble jo veldig lange dager. Og da bare utviklet det seg til at jeg begynte å lage videoer for å ha noe å gjøre, forteller hun.

Hun jobber 100% som legesekretær på en øre-nese-hals klinikk i Asker, lager TikTok videoer på siden, og i høst ble hun mamma for første gang.

– Jeg tenkte at jeg måtte legge TikTok til side og fokusere på familien, men jeg tar det etter at hun har lagt seg, eller når Marius, samboeren min, sitter med henne. Jeg gjør også en del på jobb og på vei til jobb, sier Maren.

På TikTok legger Maren ut mye forskjellig, alt fra jobb og livet som mamma til prøvesmaking av asiatisk mat og drikke.

I pinsehelga var hun derimot på Mausund for å reklamere og skape blest rundt den nye Øyrekka Folkehøgskole.

– Det er veldig viktig for dem at studentene skal bli en del av Mausund. Det er ikke en skole de skal sitte på fra morgen til kveld, de skal bli en del av Mausund, sier hun.

Med mor og far fra Frøya, har Maren vært mye på besøk i øyrekka, selv om hun vokste opp i Trondheim.

Hun vil nå dele mer fra Frøya og øyene rundt med de 220 tusen følgerne sine, og oppfordrer til å søke på folkehøgskolen på Mausund til høsten.

– Jeg er jo veldig knyttet til både Frøya og Bogøya, for det har jo vært en del av oppveksten min. Alle ferier var vi utpå her og det er her jeg drar for å få ro i sjelen. Jeg har lyst til at følgerne mine skal få sjansen til å oppleve noe som ligger meg så nært også.

På TikTok legger Maren ut om alt fra jobb og livet som mamma, til beauty, fashion og prøvesmaking av asiatisk mat og drikke. Foto: Malin Lervåg

En av grunnene til at hun ønsket å samarbeide med folkehøgskolen er det gode miljøet på Mausund.

Hun tror et år der vil hjelpe om man føler seg utenfor og ønsker å bli inkludert.

– De sa at mobbing ikke eksisterer utpå der, og at det er en gylden mulighet for de som er utestengt fra vennegjenger og blir mobbet til å komme seg bort og få nye impulser og nye venner.

– Man blir tykkhudet til slutt

I følge Maren er det beste man kan gjøre om man blir mobbet, å komme seg bort.

Hun tror at et år på folkehøgskole kan være godt for å komme inn i et bedre miljø.

– Jeg følte også at jeg ble mer inkludert da jeg kom ut hit, for jeg har også vært et mobbeoffer hele barndommen min.

Som en kjent person på TikTok opplever hun også å få hat i kommentarfeltet der, men forteller at det er lite av det.

Maren forteller at mobbingen har gjort henne tykkhudet og hjulpet henne med å takle stygge uttalelser i kommentarfeltet på TikTok. Foto: Malin Lervåg

– Det er mest støttende fra følgere og fans, men jeg har blokkert veldig mange. Det er veldig mange barn og unge som kommenterer ting som jeg ikke tror de skjønner konsekvensene av helt enda, sier Maren.

Hun forteller om spesielt en kommentar som gjorde ekstra vondt:

– Det var en gutt, han var sikkert 11–12 år, som sa at han håpte at barnet i magen min døde. Det er den som har sittet mest fast.

Hun forteller at hun også får stygge kommentarer som går på utseende, men at hun ikke gjør seg noe av de.

– Jeg føler at jeg er mer forberedt på hat når jeg har vært gjennom så mye mobbing. Man blir tykkhudet til slutt.