Allerede før det berammede møtet med sentrale partifeller i dag klokken ett, hadde han tatt sin avgjørelse.

Hans Stølan trekker seg som Aps ordførerkandidat til høstens valg. Og han har nå i første omgang blitt sykmeldt i en måned fra ordførervervet. Om han i hele tatt kommer tilbake som ordfører før valget, vil han ikke si noe om.

- Jeg er sykmeldt på grunn av presset jeg har vært gjennom den siste uka. Hvordan det blir etterpå, vil jeg ikke si noe om. Det kommer jo an på mange ting, både helsesituasjonen og hensynet til familien. Jeg har jo en gravid kone som har tatt denne saken tungt, sier Stølan til Hitra-Frøya.

Han nevner ikke hensynet til partiet som noen faktor for at han trekker seg. Snarere tvert i mot: Han er svært skuffet over lokalpartiet, og spesielt leder Frode Reppe, som ikke kunne vente med å tromme sammen styret og gjøre vedtak om at han burde trekke seg, før Stølan fikk komme heim og forklare seg.

- Jeg synes Frøya Ap har vist liten forståelse. Dette handler om en psykisk lidelse som ikke har forhindret meg i å gjøre jobben som ordfører. Jeg har nå fått mailer fra flere ledere i næringslivet som forteller at de lider av det samme. Det hindrer dem ikke i å utføre jobben sin bra, sier Stølan.

Stølan fortalte for første gang om sin betalingsvegring til NRK sist tirsdag. På spørsmål om hvorfor han ikke har gjort noe med problemet tidligere, svarer han:

- Jeg tror nok det er en høyere terskel for en ordfører å skulle gå og be om hjelp, enn for en annen.

Nå skal han bruke den nærmeste tida til å ta seg av kone og barn.

LES HELE INTERVJUET om hvordan Hans Stølan har opplevd den siste uka, og om hva han tenker om framtida, i fredagens Hitra-Frøya

LES OGSÅ:

STØLAN TREKKER SEG

SKJEBNEMØTE FOR ORDFØREREN

AP-STYRET HAR TATT EN AVGJØRELSE

HAR IKKE TIL HENSIKT Å KASTE KORTENE NÅ