Det er bare å gå etter lyden når lokalavisa skal stikke innom øvingslokalet til Frøya teaterlag. Latterkulene er mange og høye, og det er ingen tvil om at de har det moro mens de terper på replikker og finpusser på det ene nummeret etter det andre.

Vi er nysgjerrige og vil vite hva høsten Humoraften byr på. Er det for eksempel en rød tråd gjennom forestillinga?

- Det er i alle fall ingen ”god” rød tråd, sier teaterinstruktør Mona Elisabeth Skarsvåg, men de andre skuespillerne ler rått.

Aktuelle temaer

De vil ikke lette for mye på sløret, men er sikre på at mange vil kjenne igjen både seg selv og andre når skuespillerne skal boltre seg på scenen 2. og 3. oktober.

- Vi tror det blir veldig artig, og mye er høyaktuelt. Vi er veldig samfunnsengasjerte, og det har jo vært et valg… Og så har vi vært i øyrekka, humrer gjengen.

De prater ivrig i munnen på hverandre, og det er vanskelig etterpå å huske hvem som sier hva. Det er tydelig at aktørene har det gøy, og at de gleder seg til å stå på scenen.

Ingen dødpunkt

- Vi kan love at det blir et gjensyn med tidligere figurer, og så blir det sikkert noen nye skikkelser. Det skal bli ei artig forestilling, sier den humørfylte gjengen.

Det blir ikke noen dødpunkt, ler Dordi Hammer.

Skuespillerne forteller om nye ansikter i teaterlaget, og at de også har fått med noen nye på skrivesiden. Under høstens forestilling blir de også ledsaget av levende musikk.

- Vi ser veldig fram til å vise oss fram den første helga i oktober, og gleder oss til å innta scenen i kulturhuset. Før forestillinga blir det mulighet til å kjøpe kaffe og kaker begge dager, sier Mona Elisabeth Skarsvåg.