Etter at lokalavisa fortalte om søppelberget som hopet seg opp ved hyttecontainerne på Sandstad i pinsa, har meningene fra leserne ikke latt vente på seg.

Containerne skal kun benyttes til restavfall fra hytteeierne. Men mange brukes også disse samme kontainerne til å kaste gjenstander som skal leveres til et gjenbrukstorg. Bilbatterier, malingsspanner, campingstoler, reoler, tv-er, bildekk, kjøkkeninnredninger, bygningsmaterialer, barnevogner. Det er nesten ikke grenser for hva man kan finne i slike containere.

Og når containerne fylles opp av alt annet enn de er beregnet for, blir det ikke plass til det  vanlige restavfallet fra hytteeierne.

Hvem som misbruker disse containerne er usikkert, men det er vel grunn til å tro at både fastboende og hytteeiere har "svin på skogen!"

SI DIN MENING I AVSTEMMINGSBOKSEN TIL HØYRE:

Her er et utdrag fra leserens meninger:

De fastboende er «synderne».

Dette bør ikke være ukjent for Hamos, og kanskje bør de være dyktigere til å intensivere og sette ut større og flere containere i forbindelse med «storhelger» som påske og pinse og fellesferier. Beklageligvis er det også mange av de lokale, bofaste som også benytter containerne. Kanskje det kan være et tips å plusse på renovasjonsavgiften med noen hundrelapper for de som misbruker tilbudet - de fastboende. Slik det er i dag kan vi ikke ha det.

OS

Lås

Hva med en form for låsemekanisme, hvor alle som betaler hytterenovasjon får tilgang.

Eva K. Tøften

Kapasiteten er problemet

Dette var en saftig beskyldning må jeg si, Dette har hvært ei lang helg med mye såkalte hyttebeboere/Feriehusbeboere, hær var vi 25 stk, og har treng en konteiner allein, så mye søppel ble det produsert. Det er kapasiteten og lang avstand til conteinene som lager dette probemet, d løses ekelt hvis noe vil. Neste storhelg er kaos igjen God søppelsommer

Helge

Overvåkningskamera

Var og leverte søppel på lørdag på Sandstad ved vegstarsjonen , det fløt med søppel rundt conteineren der , men det var mye ledig plass i coteineren . Orker ikke folk og se om det er plass til mere når noen bare slenger søplet fra seg ?Bør settes opp ett overvåkningscamera så disse får en skikkelig bot.

Hytteeier på Hitra

Ta med søpla heim

Jeg ser det går igjen overalt. Folk skylder på at søppelcontainerne er for små og usikret. Hva med å ta med seg søpla helt hjem og hive det der istedet? Det er ikke resten av verden som har skylda for at du ikke gidder å vise ansvar, det er du, og du alene.

Kynxx

Svinpeisa

Ja dåkker e voksen dåkker som setter ting utom donkan..svin peisa

Klara

Gammelt nytt

Ja da, ja da, dette er da ikke noe nytt, surt oppgulp år etter år, og flere gang for året. Kommun og Hamos vet hvem noen SVIN er, men gir Fa., har lønna si likevel dem, alle kjenner alle, og et klapp på skuldra og for sikkerhets skyld et på baken. Mest opptatt av og gå turer, legg turen innom svinstian og en gang i blant,skryt ja, fy fanken for et system sei Æ bærre.

Kultn

Kommunen må ta tak i dette

Vi har det samme problemet ved andre kontainere også. Det blir satt søppelsekker ved siden av kontainerne. Disse har bare hull for plastposer med søppel. Kråkene og vinden gjør da susen og det ser fort ut som en svinesti. Har sett litt på innholdet og det er i klart flertall søppel fra våre nye landsmenn fra Øst-Europa. Kommunen er myndighet og de må ta tak i dette og bruke lovverket mot slik forsøpling. Det er svært utrivelig for oss som bor i området at det skal være slik.

Martin