Folk landet over formelig sulter etter å Hege Karlstads matblogg, www.kulinariskfanatisme.blogg.no. Hver måned leses drøye 30 000 sider om kulinarisk hverdagsmagi.

- Jeg vil presentere god mat fra bunnen av og halvfabrikater er bannlyst på mitt kjøkken, ler den utflytta hitterværingen, som hver fredag presenterer kulinariske godbiter for lokalavisas lesere i papir/eavis.

Heges kylling ble starten

Mat har vært noe Hege har vært opptatt av lenge. Men det hele startet for alvor i fjor vår, da 34-åringen ble oppfordret til å delta i konkurransen Årets hjemmekokk. Hun hadde da drevet sin matblogg Kulinarisk fanatisme på internett, hvor hun daglig presenterte en ny rett til sine sultne lesere.

Hege vant «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk».

- Jeg laget Colamarinert spareribs med potetsalat, maiskrem, peanuttsaus, barbecuesaus og mangosalat.

– Nei, jeg lager ikke slankemat, ler en litt morgentrøtt Hege som nettopp har oppdaget at hun har sovnet av.  Ikke fra en restaurantjobb som kokk riktig nok, for til daglig er den blide hobbykokken salgssjef på Maske i Trondheim. Slik vil hun at det skal fortsette, selv om oppmerksomheten rundt Heges kjøkkenevner stadig er stigende.

En flittig hobbykokk

- Jeg vil holde matlaginga som hobby, slik blir det mest moro. Men det tar mye tid. I fjor gikk det faktisk med over 750 timer til mat. Det skulle bli   fire måneder hel-stilling ekstra det, sier Hege.

- Jeg prøver å i så stor grad som mulig bruke bedrifter som eksempelvis Dalpro eller Svin på skogen, som er frittgående griser fra Ytterøya. Glade griser smaker bedre, ler Hege.

Ukentlig foring

Oppskriftene og tipsene hun deler med lokalavisas lesere, er i alle sjangere og vanskelighetsgrader. Hun presenterer ingredienser , oppskrift og fremgangsmåte, slik at alle matinteresserte skal kunne finne en rett som passer, enten man er dreven eller helt nybegynner.

- Lei deg en kokk er noe jeg begynte med så smått i fjor sommer. Jeg kommer da hjem og lager mat, til de som ønsker noe annet enn å gå på restaurant. Så lager jeg maten, serverer, vasker og rydder opp etter meg. Slik kan man slippe å selv stå å lage mat når man har besøk av familie eller venner. Dette har blitt så populært at jeg har måttet begrense det til to helger i måneden, legger Hege til.

"Stolt øyværing" er en del av lokalavisa Hitra-Frøyas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no

I sommer vant Hege Karlstad fra Hitra «NM i gatemat» med en fargerik og smakfull sammensetning av spareribs, potetsalat og sauser. (Foto: privat)
Heges vinnermeny under NM StreetFood
"Stolt øyværing" er en del av lokalavisas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no