Lørdag kunne hitra-froya.no fortelle om at politiet hadde fått melding om ei katt som var blitt skutt med hagle på Hestvika.

Veterinær Martin Pearson var den som fikk inn katta til undersøkelse. Da hadde katta vært borte fra eieren i flere dager, og kommet heim skadet. Veterinæren konstaterte at bakkroppen var «pepret» med blyhagl. Katta ble avlivet.

- Katta har vært gjennom store lidelser, sier Pearson.

Veterinæren forteller at han heldigvis ikke har opplevd mange slike episoder.  Men han mener at når slike ting skjer, så kan det ha å gjøre med et mer sammensatt katteproblem.

- Det er en veldig stor katte-populasjon i enkelte nabolag, og folk opplever at det går mange eierløse katter. Dette skaper irritasjon og forakt for katter som dyr. Og så kan det få slike utslag. Men ingen har selvsagt lov til å skyte andres katter, sier veterinæren.

Pearson oppfordrer folk som opplever at det går eierløse katter rundt til først å forsøke å finne eieren. Lykkes man ikke med det bør man fange dem i feller, og ta dem med til veterinær.

- Det som har skjedd med katta på Hestvika, kan være et eksempel på hvordan man absolutt ikke bør gå fram. Og her var det en eier som var veldig glad i katta si, sier veterinær Martin Pearson.