Slik innleder Hitra-russen sitt hovedoppslag i årets russeavis. Her spilles det åpenbart på rømningsepisoden på Salmar-anlegget ved Forsnes tidligere i år, der 175.000 laks rømte.

LES OGSÅ: OVER 100.000 LAKS KAN HA RØMT

For hør bare videre:

"Barna stakk av gjennom hull i gjerdet under avlusingsprosess. Hitra legekontor raser og frykter de skal spre lus blant andre barn i lokalsamfunnet."

Artikkelen er ledsaget av (antakelig) intetanende barn og russen - for anledninga ikledt oljehyre - som står klar med garn for å fange rømlingene. Russeskribenten spinner videre på havbruks-metaforen, og forteller at rømmingen fra barnehagen i Fillan skal ha vært den største som noen gang har skjedd i Trøndelag. Det har fått miljøbevegelsen, med (selvfølgelig) Kurt Oddeku i spissen, til å se rødt.

Oddeku mener barnehagebestanden fra Fillan er en stor trussel for de ville barnehagebarna ved Strand oppvekstsenter, og frykter de vil slå seg sammen og yngle seg. Oddeku tror det nå kan bli svært vanskelig for konsernsjef i barnehagen å få bygge ny barnehage i Froan.

Forøvrig inneholder årets russeavis det russeaviser stort sett pleier å inneholde: elevpresentasjoner, beskrivelser av lærerne og mer eller mindre morsomme historier fra skolelivet og andre steder.

Et av høydepunktene er intervjuet med Hitrarådmann Roger Antonsen. Han blir stilt spørsmål som "Kan en hest ta kuvending", Har man kaffepause på tefabrikken" "Hadde Adam og Eva navle" og "Hva skjer om om man blir skremt halvt ihjel to ganger".

Overskudd fra salget av avisa skal gå til forebyggende tiltak innenfor trafikksikkerhet.

LES OGSÅ: TRAFIKKDREPTE ÅSE ER ÆRESRUSS

Frøya-russens avis er ventet klar i neste uke.