Det er Frøya og Hitra Ressurssenter (FHR) som arrangerer kurset samt avsluttende eksamen for Båtførerprøven. Kurset begynner fredag kveld den 13. juli, og avsluttes søndagen samme helg.

- Kurset blir holdt på en av de videregående skolene våre, avhengig av hvorfra det kommer mest påmelding, sier senterleder ved FHR, Dag Willmann.

Er du født etter 1. januar 1980, kjører båt større en 8 meter og har motor over 25 HK, da skal du etter dagens regler ha gyldig båtførerbevis.

- Jeg tror kanskje ikke alle som ferdes i båt er like oppdatert på reglene når det gjelder dette, sier Willmann, og oppfordrer folk om å melde seg på kurset.

- Båtlivet i regionen, særlig på sommers tid, ser ut til å bre mer og mer om seg og dette kurset er fin forebygging ift. ulykker. Særlig nå i høysesongen. Også innen havbruksnæringen kan dette være et bra tiltak og f.eks. Lerøy Midnor har allerede meldt på en del ansatte, opplyser Willmann. Willmann oppfordrer også de andre oppdrettsselskapene i regionen om å gå gjennom sine ansatte for å se om det er behov for dette hos dem.

- Er du født før 1. januar 1980 er det jo foreløpig nærmest fritt frem for ganske så store og sterke båter. Jeg er ikke så sikker på at det er av det beste og at alle som ferdes på sjøen, med til dels fryktelig raske båter, er like godt kvalifisert, fortsetter Willmann.

- Jeg selv er f.eks. så gammel at jeg kan kjøre slike båter uten båtførerbevis, men jeg ville nok ikke lånt bort den største og raskeste båten dere har til meg hvis jeg var dere, humrer Willmann.

Gjennom Båtførerprøven får du en innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter. Du lærer om lanterner, nødsignal og sjøens trafikkregler. Videre får du en innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner.

Med båtførerbeviset kan du føre fritidsbåt inntil 15 meter. Fra 1. mai 2010 må du ha fylt 14 år før du kan avlegge båtførerprøven. Du vil da få utstedt båtførerbevis når du er 16 år.